Business is booming.

У США розсекретили матеріали про вбивство Джона Кеннеді

1 000

Національне управління архівів та документації США опублікувало понад 1500 секретних документів, у яких міститься інформація щодо вбивства у 1963 році президента США Джона Кеннеді.

Про це повідомляє CNN.

Телеканал зазначає, що в архівах все ще міститься близько 10 тисяч частково відредагованих або таємних документів.

- Advertisement -

Після виходу в 1992 році фільму Олівера Стоуна про вбивство Кеннеді, було прийнято закон, за яким усі секретні документи мали бути опубліковані в 2017 році.

Водночас, колишній президент Дональд Трамп та нинішній глава Білого дому Джо Байден переносили терміни публікації через вимоги спецслужб.

CNN наголошує, що згідно з соцопитуваннями, більшість американців не вірять офіційній версії про те, що Кеннеді був убитий Лі Гарві Освальдом, який діяв наодинці.

22 листопада 1963 року був скоєний один із найгучніших злочинів у американській історії – вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді.

Він був смертельно поранений пострілом у голову з гвинтівки на очах сотні людей під час свого візиту до Далласу, куди вирушив у рамках підготовки до виборчої кампанії 1964 року.

Того ж дня за підозрою у вбивстві президента було затримано колишнього морського піхотинця США Лі Гарві Освальда, який працював у далласському шкільному книгосховищі. Незадовго до затримання Освальд убив патрульного поліцейського, а під час арешту чинив опір поліції.

Наступного дня після вбивства Кеннеді Освальда вирішили перевести до окружної в’язниці Далласа — його вже вели через підвал поліцейського управління, але раптово з натовпу журналістів вийшов власник місцевого нічного клубу Джек Рубі та смертельно поранив його в живіт.

Рубі заявив, що зробив це, щоб «позбавити місіс Кеннеді розладу, пов’язаного з розглядом цієї справи в суді».

Кеннеді став четвертим президентом у історії Сполучених Штатів, який загинув насильницькою смертю.

- Advertisement -

Comments
Loading...