Business is booming.

Після посилення вимог до в’їзду – на кордоні з Польщею черга з 500 вантажівок

399

Відколи Польща посилила вимоги до в’їзду для українців, на прикордонних пунктах пропуску протягом 15-16 грудня простоювали до 500 ваговозів. Про це 17 грудня повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

За словами Найєма, водії дізнавалися про нові вимоги до в’їзду в Польщу безпосередньо на місці, що призвело до великих черг на пропускних пунктах. Транспортний потік на пункті Ягодин зменшився на 400%, а в Краківці розвернули 70% ваговозів.

Щоб розвантажити пункти пропуску, місцева влада розгорнула пункт ПЛР-тестування, а прикордонна й митні служби збільшили кількість інспекторів, які максимально пришвидшили митне оформлення, каже заступник міністра інфраструктури.

- Advertisement -

“Щодо обмежень з боку польської сторони, то є надія, що найближчим часом уряд Республіки Польща внесе зміни до відповідних постанов та виключить з переліку водіїв вантажних транспортних засобів”, – стверджує Найєм.

Що відомо

  • З 15 грудня українці, які вирушають до Польщі, повинні мати при собі негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не пізніше, ніж за 24 години до перетину кордону. Ця вимога не стосується дітей віком до 15 років та опікунів, які їх супроводжують. Тих, хто не має при собі негативного тесту на COVID-19, відправляють його робити.
  • Через нові правила того ж дня на кордоні України та Польщі утворилися черги. Зокрема в пункті пропуску Шегині у черзі очікувало 150 легкових автівок. Ще 180 — вантажівок. До півсотні автомобілів було у черзі у Краківці. Натомість У “Грушеві”, “Устилузі”, “Угриневі” та “Смільниці” – без черг. Черги утворилися частково через нові умови перетину кордону.
  • Станом на 17 грудня на україно-польському кордоні залишається черга з вантажівок. 350 фур зараз очікують перетину кордону на “Ягодині”. Це на сто фур менше, ніж 16 грудня.

- Advertisement -

Comments
Loading...