Business is booming.

Британія відправила в Україну 2000 одиниць озброєння та військових – ЗМІ

461

Велика Британія відправила в Україну близько 30 військових спецзагону та дві тисячі одиниць протитанкової зброї на тлі можливої загрози вторгнення Росії.

Про це повідомляє Sky News

Зазначається, що поставки здійснять цього тижня «кількома рейсами».

- Advertisement -

«Бійці полку рейнджерів – частини нещодавно сформованої армійської бригади спеціальних операцій – вилетіли на військових літаках, які вже доправили в Україну близько 2000 протитанкових ракетних установок», – йдеться у повідомленні.

Як наголошується, близько 30 бійців армійської бригади спеціальних операцій Великої Британії прибули в Україну для підготовки українських військовослужбовців. Вони навчатимуть військових ЗСУ, як користуватися протитанковою зброєю, яку, зокрема, Британія направила Україні.

За даними Sky News, програма з відстеження польотів зафіксувала транспортний літак британських ВПС C-17 Королівських ВПС, що літав між Британією та Україною.

Журналіст Джордж Еллісон з UK Defense Journal, вебсайту, присвяченого оборонним новинам, опублікував у Твітері сповільнену зйомку польотів, які, за його словами, почалися в понеділок. 

Вважається, що Велика Британія відправила Україні легку протитанкову зброю наступного покоління (NLAW), яку його виробники описують як «першу в історії ракетну систему для одного солдата, яка швидко виводить з ладу будь-який основний бойовий танк всього одним пострілом, вражаючи його зверху».

17 січня міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес під час виступу в Палаті громад британського парламенту заявив, що Велика Британія поставить Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь.

“Ми ухвалили рішення про постачання Україні легких протитанкових систем оборонної зброї”, ‒ сказав Воллес, додавши, що “вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії. Їх слід використовувати для самооборони”.

Рішення надати зброю, за словами міністра оборони Сполученого Королівства, було відповіддю на “дедалі більш загрозливу поведінку Росії”. А ”невелика кількість” британських військових допоможе навчити українські війська використовувати цю зброю.

Пізніше Міністерство оборони заявило, що до України прибула партія міжнародної технічної допомоги від Великої Британії Збройним силам України – протитанкові засоби.

- Advertisement -

Comments
Loading...