Business is booming.

Держдеп США: пора зміцнювати східний фланг НАТО

228

У Держдепартаменті однозначно згодні з тим, що прийшла пора почати зміцнення східного флангу НАТО перед обличчям загрози з боку Росії. Оскільки дипломатичний шлях вирішення кризи навколо України поки що не спрацював так, як це очікувалося на Заході.

Про це повідомляється з посиланням на брифінг прес-секретаря Держдепу Неда Прайса.

Відповідаючи на запитання кореспондента, який запитав представника Держдепартаменту про те, чи не прийшла пора почати зміцнення східного флангу НАТО, Прайс сказав, що такі заходи “однозначно” необхідні.

- Advertisement -

“Ми говоримо про це вже кілька тижнів, і насправді ми зробили конкретні кроки, деякі з яких були оголошені Міністерством оборони, щодо приведення тисяч американських військовослужбовців, в стан підвищеної готовності в разі необхідності”, – йдеться в повідомленні.

Він додав, що США спільно з союзниками, в тому числі з країнами, що знаходяться на східному фланзі Північноатлантичного альянсу, продовжують готуватися до можливості подальшої російської агресії.

“Ми продовжимо робити кроки, щоб. посилити – в оборонному плані – східний фланг НАТО, тому що ми згодні з тим, що це важливо”, – підкреслив Нед Прайс.

Він нагадав, що США надали безпрецедентну допомогу в галузі безпеки українським партнерам. Крім того, адміністрація видала прискорений дозвіл на постачання американського озброєння Балтійським союзникам і в Україну.

“Ми робимо кроки в дусі оборони і стримування, тісно співпрацюючи з нашими союзниками на східному фланзі, щоб заспокоїти їх і зміцнити їхню власну оборону”, – додав Прайс.

- Advertisement -

Comments
Loading...