Business is booming.

МЗС США та Польщі обговорили спільні інтереси та виклики: торкнулися України

570

Уряди США та Польщі провели стратегічний діалог, на якому обговорили спільні інтереси, загрози та виклики. Представники обох країн говорили не тільки про співпрацю країн, а й про російську загрозу та ситуацію в Україні.

Про це повідомляється з посиланням на Держдепартамент США.

Відзначається, що консультації проходили між міністром закордонних справ Польщі Збігневом Рау і держсекретарем США Ентоні Блінкеном, також в них взяли участь міжвідомчі і міжміністерські представники обох урядів.

- Advertisement -

У заяві обох країн зазначається, що США і Польща зосереджені на проблемах безпеки на східному фланзі НАТО через російську агресію.

“Американо-Польська співпраця відповідає нашим спільним цілям забезпечення безпеки і підтримки демократичних устремлінь білоруського народу, а також цілі європейської та євроатлантичної інтеграції України”, – йдеться в заяві.

Також обидві сторони “висловили тверду прихильність суверенітету і територіальної цілісності України і зобов’язалися координувати дії для стримування будь-якої подальшої російської агресії”.

Крім цього, США і Польща обговорили двосторонню співпрацю у сфері регіональної та колективної безпеки, військово-політичні питання, енергетична безпека, зміну клімату та співробітництво в галузі ядерної енергетики, економічне процвітання, співпрацю в рамках Ініціативи трьох морів і зміцнення демократичних цінностей та інститутів через ОБСЄ в Європі та Євразії, консультації про важливість лідерства Польщі в ОБСЄ.

- Advertisement -

Comments
Loading...