Business is booming.

Байден закликав росіян не вважати ворогами Штати, НАТО й Україну

623

США, НАТО й Україна не становлять загрози для РФ, як це прагнуть показати російські пропагандисти та політики, і на Заході народ Росії не вважають ворогом.

Про це заявив під час прямого звернення з Білого дому президент США.

«Сполучені Штати й НАТО не є загрозою для Росії», – наголосив Джо Байден.

- Advertisement -

Він додав, що Україна так само не загрожує Росії.

«Ні США, ні НАТО не мають ракет в Україні. Ми не маємо планів щодо їх розміщення там (в Україні – ред.). Ми не націлені проти російського народу. Ми не прагнемо дестабілізувати Росію», – запевнив американський лідер.

Президент США звернувся напряму до росіян, наголосивши, що в Америці їх не вважають ворогами: «Я не вірю, що ви прагнете кривавої, руйнівної війни проти України».

У цьому зв’язку Байден нагадав, що у Другій світовій війні США й Росія об’єднали свої зусилля в боротьбі проти фашистів. Ті події він назвав «вимушеною війною».

«Однак якщо Росія нападе на Україну, це буде війна за вибором або війна без приводу й причини. Я кажу ці речі не для того, аби спровокувати, а щоб сказати правду, оскільки правда має значення», – резюмував президент США.

Джо Байден виступив зі зверненням до американського народу щодо ситуації навколо України. Він, зокрема, наголосив на необхідності деескалації з російського боку та висловив сподівання на готовність Москви до конструктивної дипломатії.

- Advertisement -

Comments
Loading...