Business is booming.

Україна має план гуманітарного реагування з евакуації громадян із ОРДЛО

467

Україна має план гуманітарного реагування щодо евакуації громадян із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей на випадок ескалації бойових дій, заявила віцепрем’єр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Ми маємо план гуманітарного реагування. Ми його затвердили попередньо і безвідносно до того, якими можуть бути події. Я дуже сподіваюся, що він зараз не знадобиться. Але, проте, ми знаємо, що ми робитимемо, яким чином забезпечимо гуманітарні коридори і можливості для людей, особливо для жінок з дітьми, для цивільного населення, яке захоче покинути тимчасово окуповані території. І я сподіваюся, що міжнародна спільнота допоможе нам, щоб такі коридори були розширені”, – заявила Верещук на брифінгу щодо ситуації на Донбасі в Офісі президента України.

Вона також додала, що наразі інформація про вивезення дітей з тимчасово непідконтрольних територій до Ростовської та інших областей Росії під приводом евакуації перевіряється, додавши, що “метою такого вивезення може бути чергова провокація РФ”.

- Advertisement -

“Відповідальність за те, що відбувається на тимчасово окупованих територіях, за міжнародним правом повністю лежить на Росії”, – сказала вона.

- Advertisement -

Comments
Loading...