Business is booming.

ГУР МОУ назвало загиблого “переговорника” Дениса Кірєєва своїм співробітником: подробиці

285

Головне управління розвідки МОУ назвало своїм співробітником вбитого в Києві учасника першого раунду переговорів з РФ на Прип’яті Дениса Кірєєва, який раніше працював у банківських установах. Про це йдеться в повідомленні у телеграм-каналі ГУР МОУ ввечері 5 березня, пише Новинарня.

“Під час виконання спеціальних завдань загинули три розвідники — співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони України:

- Advertisement -

Вони загинули, захищаючи Україну, а їхній чин наблизив нас до перемоги!” – ідеться в повідомленні.

Як пише блогер Юрій Гончаренко, вчора головною новиною дня, яка не має безпосереднього стосунку до бойових дій та гуманітарних катастроф, які створюють окупанти, була інформація під заголовком «СБУ під час затримання застрелила українського переговорника в Гомелі». Її поширили Українська правда та Обозреватель, з посиланням на «джерела у силових колах» та (!) Олександра Дубінського.

Як доказ, писали про якісь «телефонні розмови» тощо. Без конкретики, яка, в принципі, зрозуміла під час війни. І тепер в мене виникає питання: а яким таким чином Олександр Дубінський став першоджерелом цієї інформації про «вбитого зрадника», хто підготував йому довідку на Кірєєва і т.д.? Його пост в ТГ з’явився о 11:38, новина на Українській правді — о 13:01, на Обозреватєлє — о 13:26. Всі інші, наскільки я дослідив, публікували з посиланням на ці два джерела.

Питання друге: контррозвідка вже допитує Дубінського? Як на мене, є всі підстави припускати, що він був елементом спецоперації проти України.

– додає він.

Новинарня звертає увагу, що Денис Кірєєв де-факто був учасником першого раунду переговорів із росіянами на Прип’яті 28 лютого.

Його імені не було у списку, оприлюдненому пресслужбою ОП, проте на фото та відео його видно за столом поряд із представниками Києва.

За даними ЗМІ (чи легендою?), Денис Кірєєв був експертом банківського сектору. Він колишній перший заступник голови правління Ощадбанку (2010-2014) та член наглядової ради Укрексімбанку (2006-2012). Із 2006-го по 2008 рік був заступником гендиректора “СКМ Фінанс”.

У січні 2022 року ЗМІ повідомляли, що він нібито “працює на російські спецслужби”. Зокрема про це йшлося в розслідуванні “5-го каналу“. Тоді на нього видали багато компромату, зокрема і щодо використання “особитстих зв’язків” із керівництвом СБУ.

- Advertisement -

Comments
Loading...