Business is booming.

ЗСУ нищать колони окупантів, по Маріуполю вдарили з моря: хроніка війни в Україні 20 березня

215

Вже 25-ту добу в Україні продовжуються бої з російськими військами. Окупанти зазнають великих втрат. Росія все ще сподівається взяти штурмом Київ та стягує свої війська до кордону Білорусі та України для наступу на столицю з півночі. Частина військових, які брали участь у наступі на Харків, через великі втрати відмовилися від подальшої участі в бойових діях.

20:23. у Броварах зустріли 17 евакуаційних автобусів та майже 300 автомобілів з села Тарасівка.

20:21. чутно вибухи у Києві – це працює ППО.

- Advertisement -

20:17. Володимир Зеленський звернувся до членів Кнесету та народу Ізраїлю.

“Українці зробили свій вибір 80 років тому, коли рятували євреїв. І тому серед нас є Праведники народів світу. Народе Ізраїлю! Тепер і у вас є такий вибір”, – наголосив Зеленський.

20:14. Папа Римський звернувся до світу з закликом негайного припинення бойових дій в Україні.

19:51. про ситуацію у Маріуполі доповідає заступник командира полку “Азов” Калина.

“Бомби падають кожні 10 хвилин. Окрім танків, артилерії, сьогодні чотири великих десантних кораблі рф вели небачений досі світу обстріл українського Маріуполя. Офіцери, сержанти, солдати продовжують боротьбу. І лише за підтвердженими даними сьогодні знищено 4 танки, БТРи та багато ординської піхоти”, – розповів Калина.

19:47. у Києві контррозвідка відпрацьовує сплячі осередки, а також групи диверсантів, які влилися в тероборону столиці. Усіх вираховують та вбивають. Живим наказ нікого не залишати.

19:46. над Одесою сили ППО ліквідували ворожий безпілотник, бо нічого шпіонити.

19:41. в Білорусі раптово загинули 25 російських солдатів – згоріли живцем у техніці в Мозирі. За інформацією ЗМІ, працювала наша спецура із білоруськими патріотами.

19:33. харківський ринок “Барабашово” фактично знищений. Два дні вогнеборці намагалися загасити пожежу. Але від найбільшого ринку Європи мало що залишилось.

19:30. за 25 днів війни знищено вже шість генералів окупаційних військ РФ. Імена 200-х “героїв”: генерал-майор Суховецький, генерал-майор Герасимов, генерал-майор Колесніков, генерал-майор Мітяєв, генерал-лейтенант Мордвічов, генерал-майор Тушаєв.

19:19. зведення Генштабу станом на 18:00

– окупаційні війська втратили наступальний потенціал, їх просування зупинене майже на всіх напрямках. Противник продовжує нести втрати, має значні проблеми з комплектуванням підрозділів та частин особовим складом, логістикою;

– для поповнення втрат особового складу підрозділів російської окупаційної армії військовими комісаріатами Кубані, Приморського краю, Ярославської області та регіонів уральського федерального округу проводяться заходи прихованої мобілізації. Проте населення перелічених регіонів не має бажання брати участь у війні. Мають місце масові випадки ухилення від служби;

– російські пропагандисти розпочали підготовку народонаселення до тривалої війни. Офіційні канали комунікації поширюють пропаганду про нібито успіхи у проведенні так званої “спеціальної воєнної операції”, проводяться публічні заходи на підтримку війни в Україні;

– за наявною інформацією, під час візиту керівника лівійської національної армії Халіфа Хафтара до москви було досягнуто домовленостей про направлення лівійських “добровольців” до України, з метою участі у бойових діях на боці російських. нацистів;

– на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей продовжується проведення заходів мобілізації. Керівництвом навчальних закладів здійснено виклики студентів віком від 18 років для так званої реєстрації. На сьогодні переважна більшість особового складу 1-го АК – це мобілізоване населення тимчасово окупованих територій. Морально-психологічний стан особового складу вкрай низький, більшість мобілізованих не має досвіду та бажання брати участь у бойових діях. Екіпірування призваних окупантами є застарілим. У підрозділах, основу яких складають призвані по мобілізації, поширюються панічні настрої через великий некомплект живої сили, озброєння та техніки;

– окупанти розпочали заміну військових підрозділів на підрозділи росгвардії та поліції у Херсоні;

– під час здійснення чергової спроби наступу на Київ, окупанти втратили зведений загін 6-го танкового полку. Завдяки активним діям підрозділів Збройних Сил України на окремих напрямках у Броварському районі підрозділи противника залишаються відрізаними від постачання пального та продовольства.

19:03. приємна новина для українців, які в’їхали до Чехії після російського вторгнення. З наступного тижня українці зможуть працювати на території країни без спеціального дозволу.

18:53. Німеччина робить перший крок до відмови від російського газу. У ході переговорів між міністром економіки Німеччини Робертом Хабеком та еміром Катару, шейхом Тамімом бен Хамадом Аль Тані, було досягнуто згоди про довгострокове енергетичне партнерство, яке передбачає постачання зрідженого газу з Катару до Німеччини.

18:27. на ЧАЕС вдалося провести часткову ротацію персоналу. Про це повідомили у Енергоатомі.

17:41. це Харків – один з виїздів на Окружну дорогу.

17:04. в Енергодарі люди голіруч накинулися на окупантів, які хотіли затримати когось серед українців. У підсумку, окупанти відпустили незаконно затриманого українця, а людей не злякали навіть автоматні черги у повітря.

16:55. у місті Тростянець на Сумщині окупанти кинули гранату у мирних людей. Двоє чоловіків загинули.

16:47. мер Києва Віталій Кличко показав наслідки падіння уламку ракети біля житлового будинку. Це сталося у одному з дворів Святошинського району.

16:45. сьогодні на сайт “Апостроф” здійснено безліч DoS-атак, але правду перемогти неможливо і ми знову з вами.

15:24. подробиці вибуху у Києві – внаслідок потрапляння уламків снаряду виникла пожежа у багатоповерхівці. Рятувальники встановили, що внаслідок потрапляння уламків снаряду сталось загоряння на балконі 4-го поверху 10-поверхового житлового будинку та 2-ох приватних автомобілів. Проводиться евакуація мешканців з будівлі. Наразі, евакуйовано 6 осіб. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

15:20. Оперативна інформація від Генштабу

– зберігається загроза нанесення ракетних ударів високоточною зброєю великої дальності, зокрема і гіперзвуковим ракетним комплексом “Кинжал”;

– є ознаки, що білоруські війська готуються до вторгнення в Україну на Волинському напрямку;

– на Поліському напрямку окупанти очікують резерв і готуються до наступу на Київ;

– загарбники відновили повітряну розвідку та обстріли позицій ЗСУ із застосуванням авіації та артилерії. На території Бєлгородської області РФ, поблизу кордону, виявлені позиції артилерії великої потужності;

– на Донецькому напрямку головні зусилля ворог зосереджує на штурмі населених пунктів Рубіжне, Сєверодонецьк, Попасна. Продовжується блокування і обстріли Маріуполя.

15:19. ЗСУ знищили колону російських нацистів на Київщині. Техніка з маркуванням “О” перетворилась на купу металу.

15:16. відео затримання людей у Бердянську.

15:12. проукраїнські мітинги проходять і в окупованому Херсоні.

чарівні українці та україночки з синьо-жовтими прапорами співають гімн України.

15:09. на маріупольському напрямку полк “Азов” знищив спецназ ГРУ військової частини з Кабардіно-Балкарської Республіки.

15:05. подробиці вибухів у Києві – бахнуло на Академмістечку.

15:01. у Бердянську під час мирної акції протесту проти окупантів почали затримувати та бити людей.

14:57. потужний вибух у Києві.

14:54. ЗСУ розбили колону ворожого десанту, знищивши більше 10 одиниць ворожої техніки.

14:52. морська піхота захопила 2 ГАЗи та Тигр спецназу орків у Маріуполі.

12:45. від сьогодні на Київщині цивільному населенню заборонено відвідувати ліси. Це стосується як прогулянок, так і поїздок цією територією, крім транзитних шляхів. Відвідування лісів дозволено виключно ЗСУ, прикордонникам, правоохоронцям та представникам влади.

12:41. у Каховці люди у неділю вийшли на мітинг проти окупантів.

12:39. у місті Рубіжне на Луганщині силами місцевої влади та волонтерів проведено евакуацію 70 місцевих жителів. Їх евакуювали автобусами до залізничних вокзалів. Далі люди поїдуть у західні регіони країни.

12:33. у місті Дергачі на Харківщині снаряд прилетів на кухню квартири і застряг в меблях.

“Рашисти, якщо ми на кухні з дружиною іноді можемо повоювати, це не означає, що це військовий об’єкт, стріляйте у свої будинки”, – написав власник квартири.

12:31. в одному з сіл Коростенського району Житомирщини спіймали мародерів. Чоловік та жінка обікрали хату загиблого Захисника України. Виховували мародерів всім селом.

12:23. у Генштабі назвали втрати окупантів станом на ранок 20 березня.

12:15. щойно російсько-нацистські війська обстріляли Маріуполь 4 кораблями ВМФ РФ. Ворог продовжує цинічно руйнувати Маріуполь, використовуючи весь доступний йому арсенал. Після авіації, артилерії, різних систем та танків російські окупанти нищать місто важким озброєнням бойових кораблів.

12:11. очевидці повідомляють про потужний вибух у Києві. Деталей наразі немає.

08:11 путін ізольований в інформаційній бульбашці, створеній ним самим, вважає ексглава британської служби розвідки МІ-6 Джон Соерс.

За даними джерел ВВС у розвідці, коло спілкування Путіна після рішення про вторгнення в Україну звузилося до жменьки людей — усіх тих “істинно віруючих”, які поділяють його світогляд та нав’язливі ідеї.

07:50 Карта вторгнення Росії в Україну на 20 березня:

07:35 США неофіційно обговорювали з Туреччиною можливість надсилання в Україну своїх систем протиракетної оборони С-400 російського виробництва.

07:25 Росія продовжує розповсюджувати фейки про використання хімічної зброї українськими військовими. Черговий фейк – про те, що Збройні сили України нібито зберігають хімічні речовини в школі в селищі Котляреве Миколаївської області та планують підірвати під час наближення російських військ.

07:15 Станом на четвертий тиждень війни близько 30% української економіки або не працює зовсім, або тимчасово. Про це заявив голова Міністерства фінансів Сергій Марченко.

07:07 Японія вимагає від Індії чіткої реакції на розв’язану РФ війну в Україні. Індія наразі дотримується нейтралітету та ігнорує конкретних коментарів щодо злочинних дій Росії в Україні.

06:59 На тимчасово окупованій території Донецької області російськими кураторами оголошено чергову хвилю мобілізації для поповнення 1-го армійського корпусу. Граничний вік відмобілізованих піднято до 65 років. Подібне очікує і на тимчасово окупованій території Луганської області з огляду на те, що з зони дії 2-го армійського корпусу до населених пунктів Луганськ, Сорокіне та Довжанське щодня прибувають вантажні автомобілі заповнені тілами солдат.

06:54 Швейцарія готова прийняти у себе переговори Росії та України.

06:51 РНБО вирішила, враховуючи повномасштабну війну, призупинити будь-яку діяльність низки політичних партій на час воєнного стану. А саме: “Опозиційна платформа – За життя”; “Партія Шарія”; “Наші”; “Опозиційний блок”; “Ліва опозиція”; “Союз лівих сил”; “Держава”; “Прогресивна соціалістична партія України”; “Соціалістична партія України”; “Соціалісти”; “Блок Володимира Сальдо”.

- Advertisement -

Comments
Loading...