Business is booming.

Битва за Україну. День тридцять перший

460

На багатьох напрямках Збройні Сили України переходять в успішний контрнаступ і відкидають противника

У Варшаві відбулися дуже важливі і результативні переговори президента США і чотирьох  міністрів – двох українських і двох американських– закордонних справ і оборони. Йдемо до перемоги. Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві за тридцять перший день війни по рубриках.

- Advertisement -

СИТУАЦІЯ НА ФРОНТАХ І ВТРАТИ ВОРОГА

Генштаб: загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 26 березня орієнтовно склали: особового складу – близько 16 400 осіб, танків ‒ 575, бойових броньованих машин ‒ 1640, артилерійських систем – 293, РСЗВ – 91, засоби ППО – 51, знищено 117 літаків, 127 гелікоптерів, 1131 одиниці автомобільної техніки, 7 кораблів /катерів, 73 цистерн з ПММ, 56 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 19 одиниць спеціальної техніки та 2 пускових установки ОТРК/ТРК.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що навколо Києва наразі спостерігається позитивна динаміка оперативної ситуації.

Українська армія не лише обороняється, на багатьох напрямках Збройні Сили України переходять в успішний наступ і відкидають противника – Міноборони

Склад ворожих боєприпасів та скупчення техніки вразили влучним вогнем українські воїни біля села Вишневе під Черніговом.

Два ракетних удари в межах Львова. Інформація про те, що було влучання у житловий будинок чи інші об’єкти інфраструктури, не підтвердилася. За попередніми даними, постраждали п’ять людей.  – голова ОВА.

Російські загарбники намагалися з моря і висадити на Одещині диверсійно-розвідувальну групу, але отримали гідну відсіч – Владислав Назаров, офіцер оперативного командування «Південь».

Основні зусилля Сил оборони зосереджені на недопущенні просування російських військ до Кривого Рогу, Запоріжжя та обороні Миколаєва, утриманні визначених ділянок морського узбережжя – Генштаб.

У Маріуполі ситуація вкрай важка, але контрольована. Рано чи пізно відбудеться деблокада міста, і ця операція буде успішною – командир полку «Азов».

Ми ще будемо підраховувати у скількох українських містах і селах з’являться вулиці і площі «Героїв Маріуполя»

Місто Славутич Київської області стало новою «гарячою точкою» ведення бойових дій – Олексій Арестович, радник керівника ОП

Російські загарбники намагаються відновити втрати своєї військової техніки за рахунок знятої з тривалого зберігання і розгортають ремонтно-відновлювальну базу в Брянській області – розвідка.

Проте є «проблема»: вся ця техніка в жахливому стані, взагалі не придатна для війни. Російське керівництво на різних рівнях так завзято розкрадало гроші, які були виділені для ремонт і зберігання цієї техніки, що скоро рашистам не буде чим воювати.

Повітряні сили Збройних сил України знищили ще один російський літак – Генштаб.

У трьох районах Сумщини – Конотопському, Охтирському та Сумському – тривають активні бої – голова ОВА.

Харківській області українська армія звільнила кілька населених пунктів у напрямку Малої Рогані – Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА

У Пентагоні кажуть, що Київ перестав бути головною ціллю рашистів – тепер рф прагне захопити весь Донбас

З цим планом буде те саме, що з попереднім – він провалиться.

Українська ППО та авіація істотно обмежили пілотовані польоти росії, тому агресор планує використовувати більше безпілотників.

Фронтовий журналіст Андрій Цаплієнко отримав поранення під час обстрілу російськими військами колони цивільного населення у Чернігівській області. Лідер гурту “Бумбокс” Андрій Хливлюк, який служить у Силах територіальної оборони Києва, також отримав поранення внаслідок мінометного обстрілу.

Слава Богу, що поранення не значні, скоріше поправляйтеся, хлопці!

На Харківщині ЗСУ знищили комплекс радіоелектронної боротьби та вертоліт ворога.

У Вінниці ворожий ракетний удар по території Командування Повітряних Сил ЗС України завдав суттєвих руйнувань інфраструктурі, проте постраждалих немає.

Державний прапор України повернувся до адмінбудівлі у Макарові Київської області.

Окупанти не хочуть брати участь у широкомасштабних міських піхотних операціях, натомість вони збираються бомбардувати міста, аби деморалізувати українські сили – розвідка Великої Британії.

Ще один удар по Львову. О 18:55 сталося ще три потужні вибухи. Інформація про руйнування і постраждалих уточнюється – Львівська ОВА.

Зрозуміло, що ворог завдав ракетного удару саме по Львову тому, що хотів «передати привіт» президенту США Джо Байдену, який в цей час виступав у Варшаві. А ще у Львів евакуювалися з Києва десятки дипломатичних місій. Це неприхована агресія проти країн, які вони представляють. Як це ще назвати? Тож  Третя світова, пане Байден, якої Ви так не хочете, уже йде і її треба вигравати, а не «умиротворювати» військового злочинця путіна.

Силами 93-ї бригади «Холодний Яр» місто Тростянець, що на Сумщині, звільнене від російської окупації.

Чудова новина під кінець дня!!! Звільнемо і інші території, Переможемо!

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ ВОРОГА ТА ЕВАКУАЦІЯ

Станом на ранок 31 доби повномасштабної збройної агресії Російської Федерації загинуло 136 дітей. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 199 дітей. Найбільше постраждало дітей у Київській – 64, Харківській – 44, Донецькій – 50, Чернігівській – 38, Миколаївській – 28, Луганській – 25, Запорізькій – 17, Херсонській – 20, столиці – 16, Житомирській – 15, та Сумській – 14 областях – ОГП.

У Київській області внаслідок обстрілу російськими загарбниками вбиті троє та поранені шестеро людей, зруйнована пам’ятка архітектури – дерев’яна церква другої половини XIX століття

У Маріуполі росіяни насильно вивезли у невідомому напрямку лікарів та пацієнтів міської лікарні №1, а також мешканців міста, які ховалися у підвалах медзакладу від обстрілів – міська рада.

Російські військові пострілами та світлошумовими гранатами намагалися розігнати проукраїнський мітинг у Славутичі, внаслідок чого є поранені  – Людмила Денісова, уповноважена Верховної Ради з прав людини.

Біля Львова з боку Кривчиць сталися три потужних вибухи. Львів прийняв два ракетні удари, внаслідок яких за попередніми даними постраждало п’ятеро людей. – голова ОВА

Російські війська обстріляли Боярку – пошкоджені будинки, поранено 4 мирних жителів, серед них дитину – поліція.

Російські війська в Україні знищили близько 4500 житлових будинків, 100 підприємств, близько 400 закладів освіти та 150 закладів охорони здоров’я – Олексій Чернишов, міністр розвитку громад та територій України.

Після нашої Перемоги ми все відбудуємо, а рашисти заплатять нам за все!

По Лисичанську росія вдарила ракетою «Точка-У», в Сєвєродонецьку палають будинки – голова ОВА.

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі від голоду непритомніють на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах. Цифра загиблих у місті сягає 4 тисяч людей, але реально оцінити це складно – полк «Азов».

У Чернігові перебуває 44 важкопоранені людини — серед них військові, цивільні й діти, які не виживуть, якщо їх не вивезти до Києва – мер міста.

В Україні з початку російського вторгнення 24 лютого загинули 54 залізничники – Укрзалізниця

Франція, Туреччина й Греція готують гуманітарну операцію щодо евакуації з Маріуполя – Еммануель Макрон, президент Франції

На суботу, 26 березня, було погоджено 10 гуманітарних коридорів для евакуації людей. Через гуманітарні коридори з Маріуполя та Мелітополя у п’ятницю евакуювали 7 331 особу.

СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання бригадного генерала трьом полковникам Збройних Сил України.

Правоохоронці спільно із Київською обласною військовою адміністрацією запровадили ресурс для пошуку людей, з якими втрачено зв’язок через бойові дії.

У Києві сьогодні через сильні пориви вітру приспустять полотнище головного прапора України.

Влада Києва попередила про це киян, щоб в теперішній час ніхто не думав, а особливо рашисти, які розганяють фейки, що Київ здався.

Президент Зеленський нагородив військовослужбовців Національної гвардії, які проявили особисту мужність і самовідданість під час відбиття збройної агресії російської федерації проти України.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила колишньому народному депутату від Партії регіонів Олегу Царьову про підозру у державній зраді.

Четверо представників Росатома, які у лютому супроводжували вантаж з елементами радіоактивного палива для Рівненської АЕС і перебувають зараз в Україні, розповіли, що не хочуть повертатись до російської федерації.

Цитата: «Ми бачимо ті жахи, які чинять наші співвітчизники. Вони вбивають дітей, матерів, громадян України. Тут ми побачили всю правду… Ми не бажаємо у цьому брати участь та мати до цього відношення. Після всього побаченого нам страшно повертатися».

З 28 березня відновлюють роботу Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) міста Києва.

ЯК СПРАВЛЯЄТЬСЯ ЕКОНОМІКА УКРАЇНИ

Львівська прокуратура передала на потреби ЗСУ 4,5 тисячі літрів конфіскованого пального

Пенсійний фонд розпочав виплату пенсій за квітень

Критичних перешкод для посівної в Україні немає, проблема з вивезенням урожаю – Микола Сольський, міністр Мінагрополітики

Споживання газу за тиждень знизилося майже на 30% – “Нафтогаз”

Держава забезпечить безкоштовними продуктами людей у зоні бойових дій — Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України

Станом на 23 березня прогнозовані площі посіву основних ярих культур під урожай 2022 року складають 5 990 тисяч гектарів в 11 областях України.

Вже в 11 регіонах України стартувала посівна

Для людей, які виїхали із зон бойових дій, побудують тимчасове житло – Володимир Зеленський

ДОПОМОГА СВІТУ УКРАЇНІ

Велика Британія відправить продовольство до оточених російськими військами районів України на суму 2 мільйони фунтів стерлінгів (понад 2,6 млн доларів США).

Грузія передала Україні 200 тонн гуманітарної допомоги

Польські волонтери-підприємці “Fundacja Mewa” доправили в Луцьк чергову партію гуманітарної медичної допомоги, яку привіз великогабаритний автобус-амбулаторія. Автобус використовуватиметься в місцях концентрації вимушених переселенців.

У Варшаві понад 4 000 людей взяли участь в акції на підтримку України.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав мерів по всьому світу надавати українським містам гуманітарну допомогу та кошти на відновлення.

Завдяки міжнародним партнерам та небайдужим людям до України загалом ввезено більше як 128 тисяч тонн гуманітарних вантажів – Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен запевнила, що ФРН може і надалі допомагати Україні щодо озброєння.

Українська громада у Нью-Йорку провела акцію протесту біля штабквартири американської компанії Colgate-Palmolive, що спеціалізується на виробництві засобів гігієни, вимагаючи припинити співпрацю з росією.

САНКЦІЇ ПРОТИ АГРЕСОРА

Міністри закордонних справ і оборони України і США на зустрічі у Варшаві скоординували подальші санкції проти росії, а також кроки, які відріжуть шляхи їх обходу.

Європейська організація з ядерних досліджень розриває зв’язки з росією та білоруссю

Штати готують санкції проти компаній рф, які працюють на армію та розвідку – WSJ

Найбільша банківська група Нідерландів ING Bank ухвалила рішення відмовитися від будь-яких нових бізнес-контактів з будь-якими російськими чи білоруськими компаніями по всьому світу.

Велика Британія запровадила санкції проти російської оборонної компанії “Кронштадт”, яка є основним виробником дронів та безпілотників “Оріон”.

РЕАКЦІЯ СВІТУ І УКРАЇНСЬКОЇ ВЛАДИ НА ВІЙНУ В УКРАЇНІ

Відсутність експорту продовольства з України вдарить по багатьох народах – виступ Президента України Володимира Зеленського на 20-му Дохійському форумі в Катарі

Президент США Джо Байден назвав кремлівського лідера путіна «м’ясником» після того, як поспілкувався з українськими біженцями в Варшаві.

Слів мало, пане президенте, Байден, Україна і світ зачекалися конкретних кроків, які могли б, принаймні, обмежити Зло в особі путіна.

В Офісі Президента призначатимуть «Відзнаку миру» корпораціям, які швидко вийшли з росії.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що переговори з російською федерацією стануть результативними лише тоді, коли росія побачить, що її втрати від продовження війни більші за українські.

У МЗС Для припинення збройної агресії російської федерації проти України та запобігання в майбутньому нападів на суверенні держави у глобальному масштабі необхідно здійснити п’ять кроків – Збігнєв Рау, міністра закордонних справ Польщі

По-перше, Україна має отримати всю необхідну зброю, щоб дати відсіч російському агресору. По-друге,  збільшення інвестицій США та союзників у стримування агресора та оборону. Зокрема, США повинні розпочати швидке переозброєння своїх союзників і партнерів, включаючи Україну, і стимулювати це за допомогою нової програми ленд-лізу, подібної до тієї, яку Сполучені Штати запровадили під час Другої світової війни. По-третє, НАТО має негайно посилити військову присутність на своєму східному фланзі в Європі. По-четверте, путін не повинен мати ілюзій щодо тривалості санкцій. Вони мають діяти до того часу, допоки росія не лише вийде за межі міжнародно визнаних кордонів України та повернеться до положень Будапештського меморандуму, але й виплатить репарації. По-п’яте, ціна цієї війни має бути руйнівною для росії не лише з фінансової точки зору. Міжнародна спільнота має покласти відповідальність на тих, хто спричинив цю загарбницьку війну, та військових злочинців

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що ймовірність застосування росією ядерної зброї “стає все більш реальною”.

Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте закликала виключити росію та білорусь із міжнародної організації кримінальної поліції – Інтерполу.

Влада Сполучених Штатів продовжить підтримувати Україну на гуманітарному, безпековому та економічному напрямках – Ентоні Блінкен, держдеп США.

Спільна закупівля газу та його зберігання в українських газосховищах дозволить позбавитись від диктату держави-терориста і забезпечити надійне постачання енергоресурсу для всього європейського континенту – Герман Галущенко, міністр енергетики.

Це дуже важливо. Українські газові сховища – найбільші в Європі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і міністр оборони Олексій Резніков проводять у Варшаві перемовини у форматі 2+2 з американськими колегами Ентоні Блінкеном і Ллойдом Остіном.

Через деякий час до зустрічі приєднався і Президент США Джо Байден, який запевнив у українських посадовців у підтримці України і також сказав: «Те, що відбувається в Україні, змінить історію 21 століття. І ми спільними зусиллями досягнемо того, щоб ця зміна була на користь України і демократичного світу»

Українська влада мала переговори з країнами Європи щодо відмови від закупівлі енергоресурсів з росії, і єдина, хто блокує – це Німеччина, через економічні наслідки для себе – Олег Устенко, радник Президента з економічних питань

Український шахіст Ельянов знявся з ЧЄ на знак протесту. Наш шахіст не бажає грати з росіянами і білорусів.

Президент Зеленський заявляє про необхідність реформувати міжнародні інституції, у тому числі механізми Організації Об’єднаних Націй.

Це одне з ключових питань дня. ООН в її нинішньому вигляді не здатна забезпечити своїх функцій по дотриманню справедливості в міжнародних справах. А РБ ООН з росією, яка має право вето – зла пародія на безпеку.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав клієнтів і партнерів бойкотувати французьку мережу супермаркетів «Ашан» та інші торговельні мережі, які продовжують діяльність у росії.

США внесли «Лабораторію Касперського» до списку компаній, що загрожують нацбезпеці

Кількість країн-членів НАТО, які схвалюють введення миротворчої місії Альянсу в Україну, збільшується – Матеуш Моравецький, прем’єр-міністр Польщі

На початку були позитивні реакції лише з Данії та Литви. Надіємось що решта країн НАТО скоро зрозуміють, що введення такої місії чимшвидше – насамперед, в інтересах НАТО.  

У Єврокомісії буде мандат на спільні закупівлі газу — Еммануель Макрон, Президент Франції

Більш ніж важливе рішення, яке позбавить росію можливості маніпулювати на ринку, підкуповуючи окремих державних діячів знижками та пільгами. Слідкуємо за Угорщиною…

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова відмовилась їхати до Угорщини на зустріч голів оборонних відомств Вишеградської четвірки через позицію Будапешта.

Президент Зеленський – про переговори з рф: Український суверенітет має бути гарантований. Територіальна цілісність України має бути забезпечена. Тобто умови повинні бути справедливими. А інших український народ не прийматиме.

Україна заслуговує бути одним із засновників нової системи безпеки, гарантами мають бути постійні члени ООН й Україна б долучила до цього також Туреччину, Німеччину, Канаду, Ізраїль – Андрій Єрмак, голова ОП

СИТУАЦІЯ В РОСІЇ ТА В БІЛОРУСІ

пушилін дозволив нібито тимчасово використати гривню в ОРДО.

А що, рублі закінчились, пушилін? То попроси в путіна долари або євро)))

рф проводить військові навчання на Південних Курильських островах, на які претендує Японія.

От нічого не хочуть віддавати рашисти з того, що їм не належить. Нічого, то з ними тимчасово…

Відеохостинг YouTube заблокував канал російських пранкерів Олексія Столярова (“Лексуса”) та Володимира Кузнєцова (“Вована”), які говорили з британськими міністрами, прикидаючись прем’єром України Денисом Шмигалем.

Оце точно називається – договорились хлопці))

У російській федерації 1 квітня стартує кампанія з призову строковиків.  

Командування генштабу збройних сил росії змінило риторику щодо цілей повномасштабного вторгнення в України, росіян готують до менш грандіозних “перемог”.

Не досягнувши своїх цілей, рашисти намагаються якось приховати поразку. Тут є точно українське прислів’я: не втрачайте, дядьку, сили – опускайтеся на дно.

У військово-політичному керівництві росії зараз напружена ситуація – там з’ясовують стосунки через плани взяти Київ за три дні, які провалились – Олексій Данілов, Секретар РНБО.

- Advertisement -

Comments
Loading...