Business is booming.

Щось пішло не так…

3 088

Більшість дотичних до пропагандивної машини кремля “яструбів” вже давно публічно стверджують, що воєнний стан та повномасштабна мобілізація на росії всього, що вміє вдягати чоботи та носити в руках рушницю – єдина надія для путінського режиму не програти війну. На їх думку.

Але режим не йде на визнання цього, оскільки одразу після оголошення мобілізації російське насєлєніє з пасивних спостерігачів “спеціальної воєнної операції” перетвориться або на прямих учасників війни, або – на родичів поранених і загиблих. З усіма негативними соціальними наслідками.

Також незрозуміло як на це відреагує російська економіка, яка почала подавати ознаки певної стабільності на фоні попереднього стрімкого падіння. Тим більше що західні санкції постійно посилюються.

- Advertisement -

І, найголовніше, повна мобілізація – це визнання провалу всіх попередніх планів воєнної кампанії проти України. Що, в російській традиції, обов’язково має означати призначення винних та показове покарання. Вочевидь, добровольців на цю роль немає, а покарати когось важливого – отримати непередбачувані наслідки у вигляді опозиції серед силовиків.

Є єдина об’єктивна і раціональна причина, чому мобілізації не буде і в найближчому майбутньому: на росії переконалися, що вона дасть тимчасовий ефект. А перемога над Україною в конвенційній війні для росії неможлива. Ані з мобілізацією, ані без неї.

І тут може братися до уваги розрахунок, що краще в найближчий час якось цю війну завершити, вигадавши перемогу. Аніж покласти ще десятки і сотні тисяч своїх громадян, створивши додатковий тиск на владу. Бо коли жінки росії зрозуміють, що всі їх чоловіки або загинули, або стали каліками і надії на вкрадений унітаз розтанули – почнеться руzкій бунт. Який, як відомо, позбавлений сенсу і співчуття та небезпечний для кремля.

Єдине, що ці плани не враховують – чітке прагнення України завершити цю війну перемогою. Не давати режиму путіна шансів зберегтися у владі і уникнути покарання за воєнні злочини. В кремлі, напевно, розраховують, що ми і досі готові до компромісів і переговорів.

Проте якщо, теоретично, до 24.02.2022 українська влада і пішла б на якісь компроміси, то тепер це практично неможливо. Бо після Бучі, Ірпеня, Харкова, Маріуполя і інших міст і селищ, після всіх цих звірств росіян вагомим фактором війни є озброєне і дуже небезпечне українське громадянське суспільство. І міжнародна коаліція підтримки, яка теж розуміє, що є всі шанси вирішити питання росії раз і назавжди.

Щось в кремлі пішло не так…

Автор: Юрій Гончаренко

———–Підтримати консервативний рух фінансово:

- Advertisement -

Comments
Loading...