Business is booming.

Для чого українська прокуратура виконує запити російської каральної системи? (ДОКУМЕНТ)

4 401

З’явилася інформація, що українська прокуратура готує екстрадицію громадянина рф Віктора Панюшина за запитом своїх російських т.зв. “колег”, який в Україні зараз має офіційний статус біженця, пише Голос-інфо.

Опубліковані документи свідчать, що це здійснюється відповідно до Європейської конвенції про видачу правопорушників та Конвенції про правову допомогу та на підставі його начебто причетності до злочинного світу. І що українська прокуратура звітує перед російською про виконання її запитів, а підписано це рішення заступником начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва ОГПУ Дмитром Власовим.

- Advertisement -

ЗМІ писали, що українські суди тричі відмовляючи в застосуванні до Панюшина В.М. екстрадиційного арешту, виходили з того, що застосування до особи персональних санкцій не дає жодного права Офісу генерального прокурора затримувати особу, ким би вона не була.

На сьогоднішній день існує запит від росії про негайну видачу Панюшина, який фактично перебуває в статусі біженця в Україні. Схоже, що саме у відповідь на цей запит ГПУ вимагає від суддів, які вже тричі відмовили, затримати та видати Панюшина в країну, яка на нас напала. Тож у мене питання, наскільки етичним є спроба задовольнити росію у будь-яких її запитах, враховуючи воєнні дії, якою б неоднозначною не була репутація особи?” – пише політичний експерт Тетяна Лупова.

Я читав про минуле Віктора Панюшина і цілком можу припустити, що він далеко не янгол. Проте, наприклад, в повідомленні про затримання від 29 квітня 2022 року є інформація про те, що разом з ним затримано ще кілька громадян росії відповідного роду діяльності з курської та інших сусідніх з Україною областей. І чому я не можу припустити, що «хлопки» в цих областях якось пов’язані зі ставленням частини російського криміналітету до російської агресії?” – резюмує співкоординатор правозахисної ініціативи “Правотворець” Юрій Гончаренко.

Він же підкреслює, що “до перемоги над росією жодної співпраці з її державними структурами не може бути від слова взагалі, а тим більше — видачі когось ворогу. Генпрокурорка Ірина Венедиктова має дати чіткі гарантії всім, хто перебуває на території України, що цього за жодних обставин не станеться.Ким би ця людина не була. Давайте ще азовців з Маріуполя віддамо, вони теж визнані там злочинцями…

- Advertisement -

Comments
Loading...