Business is booming.

У Раді розповіли, чи розглядатимуть законопроект про позбавлення громадянства за неповернення з-за кордону

377

Верховна Рада не розглядатиме законопроект, яким пропонувалося позбавляти громадянства за неповернення з-за кордону. Його автори відкликають свої підписи під текстом проекту.

Ключова причина полягає у тому, що цей законопроект суперечить Конституції України. Про це заявила народний депутат України, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Ольга Совгиря.

“Законопроект 7381 про позбавлення громадянства за неповернення з-за кордону, зареєстрований у парламенті днями, розглядатися не буде. Колеги відкликають свої підписи під законопроектом”, – зазначила нардеп.

- Advertisement -

Ключова причина, через яку згаданий законопроект не може бути ухвалений, міститься в Конституції України, зокрема, у її 25 статті, де прямо прописано, що громадянин України “не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство. Громадянин України не може бути вигнаний за межі України або виданий іншій державі”.

“Чому законопроект не може бути ухвалений, колегам пояснила. Баланс між суспільним запитом та Конституцією відновлено. Все буде Україна”, – зазначила Совгиря.

- Advertisement -

Comments
Loading...