Business is booming.

Вакцинація в Україні: у МОЗ розповіли, чи потрібно ще робити Covid-щеплення

288

В Україні наразі немає жодних підстав для припинення вакцинації проти коронавірусу.

Вакцинація триває в усіх регіонах країни, окрім Луганщини та Донеччини, заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін 29 травня, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

“Жодних нормативних, юридичних чи організаційних підстав для її припинення немає. Звісно, істотною перешкодою для вакцинації стає зменшення інфраструктури. В Україні за тиждень вакцинуються 50-60 тис. людей. Це дуже низькі показники, порівняно з довоєнними, адже тоді в Україні робили до 100 тис. щеплень щодня”, – йдеться у повідомленні.

- Advertisement -

До війни в Україні працювало 3,5 тис. пунктів щеплення, 500 центрів масової вакцинації та 1,4 тис. мобільних бригад для важкодоступних груп населення.

“Наразі не працює тисяча пунктів щеплень і стільки ж мобільних бригад. 350 центрів масової вакцинації закриті з міркувань безпеки та через переорієнтацію медичних працівників. Вакцин Moderna та AstraZeneca у країні немає, і найближчим часом використовуватися вони не будуть”, – додав Кузін.

Українців щеплюють лише двома вакцинами: CoronaVac і Pfizer. Наразі додатково працюють бригади, які вакцинують внутрішньо переміщених осіб та людей, що живуть у віддалених районах у західному напрямку.

Тема коронавірусу з початком війни в Україні відійшла на другий план, але хвороба нікуди не зникла.

Європейська комісія заявила про перехід у постнадзвичайну фазу пандемії коронавірусу. У ЄС знижується захворюваність і кількість смертей, пов’язаних з коронавірусом. Це відбулося завдяки поширенню менш вірулентного варіанта Omicron та імунізації понад 70% населення.

- Advertisement -

Comments
Loading...