Business is booming.

лавров назвав проблему вивезення зерна з України “маленькою” і нахамив на жорстке запитання

268

Міністр закордонних справ росії сергій лавров заявив, що військові рф та Туреччини обговорюють деталі розмінування українських портів для вивезення зерна.

лавров, якого 8 червня цитує пропагандистське видання рф РИА “Новости”

За підсумками переговорів із главою турецького МЗС Мевлютом Чавушоглу лавров заявив, що Туреччина, мовляв, повідомила, що українська сторона готова забезпечувати прохід через мінні поля у Чорному морі чи розмінування.

- Advertisement -

При цьому глава МЗС намагається мінімізувати масштаби проблеми із вивезенням зерна з України.

“Наші військові в контакті з турецькими друзями обговорюють деталі цих процесів, цих ініціатив. З нашого боку, будь-яких перешкод для того, щоб цю проблемку – вона маленька насправді – вирішити, ніколи не було. Якщо дозріла київська влада, ми будемо лише раді співпрацювати”.

Глава МЗС країни, яка веде повномасштабну війну проти України, заявив також, що росія “гарантує безпеку підходу суден після розблокування портів і не користуватиметься цим на користь спецоперації”.

Це, мовляв, гарантії президента росії.

Також лавров нахамив у відповідь на жорстке запитання журналіста про те, що з вкраденого в Україні, крім зерна, росії вдалося продати.

“У вас увесь час голова болить про те, де б щось поцупити, і думаєте, що всі так чинять? Ми займаємося реалізацією цілей, які були оголошені публічно – позбавити схід України від тиску неонацистського режиму.

А зерно може вільно транспортуватись у пункти призначення. З боку росії жодних перешкод немає. Для цього потрібно, щоб пан Зеленський дав команду, якщо він ще чимось там командує, щоб дозволили іноземним та українським судам вийти у Чорне море”.

7 травня МЗС України заявило, що нині відсутні домовленості між Україною, Туреччиною та росією щодо розблокування українських портів. Відомство підкреслило, що будь-які домовленості, які не враховують інтереси України, будуть відкинуті.

росія замінувала та заблокувала акваторію Чорного моря, цинічно звинувачуючи в цьому Україну, проти якої веде війну. Глава МЗС України Дмитро Кулеба наголошував, що гарантіям глави рф володимира путіна вірити не можна – його слова порожні.

Через блокування портів зараз в Україні залишається 23,5 млн. тонн залишків зернових та олійних культур, які займають сховища.

- Advertisement -

Comments
Loading...