Business is booming.

Війна в Україні може затягнутися на 10 років, – CNBC

368

Міжнародні дослідники вважають, що війна в Україні може перетворитися на заморожений конфлікт з російською федерацією, який буде тривати більше десяти років.

Про це повідомляється з посиланням на CNBC.

Аналітики вважають, що захоплення росіянами Сєвєродонецька виглядає все більш вірогідним. У разі окупації міста разом з Лисичанськом окупанти отримають повний контроль над Луганською областю. Якщо росіяни досягнуть успіху на цьому напрямку, вони, ймовірно, перемістять увагу на Донецький регіон, близько половини якого вже окуповано.

- Advertisement -

Директор зі стратегії, технологій та контролю над озброєннями в Міжнародному інституті стратегічних досліджень Вільям Альберке вважає, що є ймовірність того, що російська лінія оборони десь впаде. Тоді окупантам доведеться стягувати війська з Сєвєродонецького фронту і направляти їх на північ, до Харкова чи Херсона.

Альберке висловив побоювання, що якщо Україна не зможе зруйнувати частину російської лінії, почне відштовхувати їхню армію, це змусить країну-агресора ще більше зменшити її територіальні амбіції. Тоді може виникнути “напівпостійний заморожений конфлікт, який триває десятиліття чи більше”.

Нагадаємо, Сєвєродонецьк і Лисичанськ – останні місті, яке утримують українські військові в Луганській області. Голова ОВА Сергій Гайдай повідомив, що окупанти зруйнували всі мости, якими можна було дістатися до Сєвєродонецька.

- Advertisement -

Comments
Loading...