Business is booming.

Шольц про побачене в Ірпені: страшно, які руйнування несе ця війна

325

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц після відвідування зруйнованого росією міста Ірпінь під Києвом назвав “жахливими” руйнування, які він побачив. Він також зазначив, що всі політики, ухвалюючи рішення, повинні пам’ятати про агресивну війну росії, яка “спрямована на знищення”.

Втім Шольц не дав журналістам прямої відповіді на запитання, як побачене в Ірпені вплине на позицію Німеччини щодо постачання зброї Україні. Про це пише видання Вild.

Журналісти видання зазначили, що під час відвідин Ірпеня Шольц “виглядав помітно схвильованим і мовчки пройшов зруйнованими вулицями”. Однак враження від побаченого у зруйнованому місті не завадили канцлеру Німеччини видати заготовлену заяву замість прямої відповіді на запитання журналістів про те, що змінить цей візит у питанні постачання озброєння Німеччиною Україні.

- Advertisement -

“Жахливо, що ця війна викликає руйнування. І стає ще гірше, коли бачиш, наскільки жахливо безглузде це насильство. Це багато говорить про агресивну війну росії, яка просто спрямована на знищення. Ми повинні пам’ятати про це у всьому, що вирішуємо”, – сказав Шольц, заявивши, що постраждали ні в чому не винні мирні жителі.

Водночас, наголошують журналісти Вild, він так і не пояснив, що означають його слова і до яких рішень приведе візит в Україну.

Натомість Шольц говорив про “жахливу війну”, яку росія вела “з найбільшою жорстокістю, незважаючи на людські життя”.

“Це те, чому має прийти кінець – з усіма діями, які ми робимо. З нашою допомогою варіанти, які ми мобілізували. Але й санкції. Все разом має сприяти тому, щоб міжнародна солідарність дала громадянам України можливість відновити свою країну”, – заявив канцлер.

Видання зберігає надії на пресконференцію, яка має відбутися після переговорів європейських лідерів із президентом України Володимиром Зеленським у другій половині дня.

“Можливо, тоді стане зрозуміло, які саме рішення має на увазі Шольц”, – сподіваються західні журналісти.

Трохи пізніше Шольц висловився про побачене в Ірпені у своєму Twitter.

“Як Буча, так і Ірпінь давно вже стали символом неймовірної жорстокості російської війни, безглуздого насильства. Жорстокі руйнування у цьому місті – нагадування: ця війна має закінчитися”, – написав Шольц.

Федеральний канцлер Німеччини також подякував Зеленському за те, що той прийняв його запрошення відвідати саміт G7, за прийом у Києві та за відкриту дискусію.

“Ми, європейці, твердо стоїмо на вашому боці”, – запевнив Шольц.

Нагадаємо, 16 червня Макрон, Шольц, Драгі та Йоганніс прибули до Києва, у них заплановано переговори із Зеленським.

Перед зустріччю з українським лідером четверо європейських лідерів відвідали Ірпінь, де чинили звірства російські окупанти.

- Advertisement -

Comments
Loading...