Business is booming.

До Києва несподівано приїхав прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон: Зеленський розкрив деталі переговорів. Фото

249

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у п’ятницю, 17 червня, прибув до Києва. У столиці України він провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Так, глава української держави подякував Джонсону за візит.

“Маємо спільний погляд на те, як рухатися до перемоги України. Вдячний за потужну підтримку!” – написав він в офіційному Telegram-каналі (щоб подивитись усі фото, доскрольте новину до кінця).

- Advertisement -

Деталі перемовин розкрив згодом президент Зеленський.

“Наші переговори з Борисом Джонсоном сьогодні, як і завжди, були максимально щирими та предметними. Говорили про необхідність збільшення постачання важкої зброї та систем протиповітряної оборони, економічну допомогу, санкційний тиск на агресора, гарантії безпеки для нашої держави. Готуємося до відбудови України після нашої перемоги. Сумнівів, що ми її здобудемо, у нас немає”, – зазначив глава держави.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що в переговорах також брала участь команда ОП та Кабінету міністрів.

Темою бесіди стали постачання важкої зброї та систем ППО, економічна підтримка України, посилення санкцій проти рф, гарантії безпеки для нашої країни та необхідність компенсації росією завданих збитків.

“І, звичайно, наша перемога у війні за Незалежність. Ми дуже вдячні Британії за потужну підтримку. Як то кажуть, друзі пізнаються в біді. У нас спільні цілі та розуміння, як їх досягти. Україна переможе з такими сильними союзниками”, – переконаний Єрмак.

Примітно, що це вже другий візит Джонсона до України від початку повномасштабного вторгнення росії. У квітні глава уряду Британії став першим лідером країни G7, який відвідав Київ під час війни із рф.

Як пише Sky News, нинішній візит Джонсона став несподіванкою, оскільки сьогодні він мав брати участь у великій конференції в британському Донкастері та виступити там із промовою перед північними депутатами-консерваторами, радниками та бізнес-лідерами.

За інформацією видання, організатори саміту були “спантеличені” неявкою прем’єр-міністра, але їм було повідомлено, що для цього є “поважна причина” і що вона має “достатнє значення”.

Даунінг-стріт (резиденція прем’єр-міністра Британії) підтвердила, що Джонсон був відсутній на конференції, щоб здійснити свій другий візит до України від початку війни.

Як повідомлялось, раніше в Чернігові Бориса Джонсона “посвятили в українські козаки”. Главі британського уряду присвоїли прізвище Чуприна.

- Advertisement -

Comments
Loading...