Business is booming.

У Мелітополі викрадають людей, окупанти погрожують запровадити публічні страти, – Федоров

285

У тимчасово захопленому росіянами Мелітополі в Запорізькій області окупанти продовжують залякувати людей. Останнім часом почастішали викрадення місцевих жителів, загарбники почали публічно говорити про плани запровадження смертної кари.

Про це в ефірі “Україна 24” у вівторок, 21 червня, розповів законний мер Мелітополя Іван Федоров. За його словами, кілька днів тому окупанти викрали місцевого пастора та кількох активістів. Їхня доля поки що не відома.

“Буквально позавчора було вкрадено під час служби на центральній площі одного з пасторів міста і посаджено в полон, де він – невідомо. Крім того, у невідомому напрямку було вивезено кількох активістів. Окупанти це роблять для того, щоб залякати місцеве населення і показати, що будь-якого виду опір чи інакомислення каратиметься”, – сказав Федоров.

- Advertisement -

Він вважає, що загарбники думають, що “такі дії” змусять містян припинити протистояти загарбницькій агресії росії. Водночас місцеві гауляйтери в ефірах російських пропагандистських каналів уже публічно заявляють про намір запровадити смертну кару.

“Вони не отримали від нас підтримку – ні від мирного населення, ні від представників влади, ні в Запорізькій, ні в Херсонській, ні в Донецькій, ні в Луганській областях. Тому вони здійснюють геноцид проти українського народу”, – сказав мер Мелітополя.

Він додав, що заяви про страту – це не просто чутки, гауляйтери відкрито говорять про це на пропагандистських каналах. За його словами, за чотири місяці окупації міста росіяни викрали понад 500 місцевих жителів.

“Вони вкрали лише в Мелітополі понад 500 людей, і це не допомагає, опір тільки зростає. Зростають мирні протести та протистояння підпілля. Тому вони хочуть перейти до наступного етапу – до страти мирних жителів, які не чинять опір зброєю та надприродними речами, а просто висловлюють думку, що не раді окупантам”, – підсумував Федоров.

- Advertisement -

Comments
Loading...