Business is booming.

Міноборони рф «анонсувало» нову хімічну атаку

1 020

рф звернулася до Заходу, ООН, Червоного Хреста та Організації із заборони хімічної зброї з інформацією що нібито Україна готує «провокації» з токсичними хімікатами, планує широке поширення відповідних матеріалів в українських та західних ЗМІ, а також за допомогою інтернет-ресурсів, для звинувачення в них росію . Також рф підтверджує свою тверду прихильність до зобов’язань за Конвенцією. За словами представників рф, ціллю для хімічного удару стане санаторій міністерства охорони здоров’я України «Приморський» (населений пункт Курортний Одеської області). Про це повідомляють російські джерела та сайт war2022-info.

У документі згадується, що 18 червня 2022 року на територію санаторію прибули представники СБУ, які нібито опрацьовували з керівництвом установи питання щодо прийому, розміщення та надання медичної допомоги постраждалим від ураження хімічними речовинами.

- Advertisement -

Проте, ЗС рф одного разу вже застосовували хімічну зброю з невідомими речовинами на захисниках «Азовсталі» та мешканцях Маріуполя і визнавати це кремль не захотів. Тоді кремлю відверто пощастило, що на той час Заходу не вистачило доказів для підтвердження застосування хімічної зброї.

Втім, останнім часом, довіра у західних партнерів до рф значно знизилася і провиною тому – постійне лукавство уряду країни. Підтвердженням того стали заяви рф у зв’язку з останнім обстрілом центру «Амстор». Спочатку кремль заявляє, що це не вони обстріляли торговий центр. Далі Міноборони все ж таки визнає свою провину, проте виправдовуючи свої дії, що там нібито ховали західну зброю.

Не виключається варіант повторення сценарію з «Азовсталю», лише за винятком допущених раніше помилок росією. Наразі проросійські ЗМІ напевно вже готують матеріали для російських та західних ЗМІ на запит Міноборони рф з метою дискредитації України та підтвердження раніше згаданого попередження кремля.

На перший погляд, рф продумала досконалий план дій: направила попередження про можливу хімічну атаку з боку України, запевнила відповідні організації про незастосування хімічної зброї, а також, що в планах кремля не має таких намірів. Цією провокацією рф планує не лише завдати шкоди ЗС України, а й повернути втрачену довіру Заходу. Про це свідчать останні рядки документа: «Постійне представництво має нагоду, щоб відновити Секретаріату свої запевнення у своїй вельми високій повазі».

Складається таке враження, що рф намагається відновити політичні відносини із «недружніми» країнами. У всякому разі, з кожним днем ​​санкції починають все сильніше душити горло економіки росії і незабаром коштів на їхнє стримування не залишиться. Адже щодня росія витрачає на війну з Україною в середньому близько 21 млрд руб.

- Advertisement -

Comments
Loading...