Business is booming.

Російських військових з Запорізької АЕС забрали в реанімацію з ознаками променевої хвороби

291

За інформацією російського міністерства оборони, «російські військові, які виконували завдання у Запорізькій області, 31 липня були доставлені до військового шпиталю, повідомляє Міноборони РФ. У військових спостерігалися ознаки сильного отруєння, обстеження виявило наявність органічної отрути штучного походження». Наразі вони перебувають в реанімації та досліджуються спеціалістами Головного науково-дослідного випробувального інституту військової медицини Міноборони Росії.

Проте описані в ЗМІ симптоми збігаються з ознаками променевої хвороби, на що звернули увагу українські експерти.

Як ми писали, 5 серпня російські окупанти почали обстріл Запорізької АЕС зі ствольної артилерії та РЗСВ всіх типів. Після чого з’явилася інформація Енергоатому про можливий витік радіації на станції.

- Advertisement -

5 серпня внаслідок атаки російських військових на Запорізьку АЕС на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист – і один із трьох працюючих енергоблоків тепер відключений. Під час обстрілів серйозно пошкоджені азотно-киснева станція, об‘єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, високою є і пожежна небезпека.

– йшлося в заяві.

Незважаючи на вимоги світової спільноти допустити інспекторів МАГАТЕ, членом якої є і сама росія, на станцію, окупанти категорично відмовилися це робити. Так само, як в 1986 році радянське керівництво приховувало справжні масштаби Чорнобильської катастрофи.

Очевидно що зараз стався щонайменше витік радіації і масштаби ураження російських військових такі, що мо рф було змушене робити заяви про “хімічне отруєння”. Проте без незалежної перевірки стану справ на ЗАЕС оцінити масштаби ймовірної техногенної катастрофи неможливо.

Потрібна негайна і більш жорстка реакція світової спільноти.

Джерело: Новини

- Advertisement -

Comments
Loading...