Business is booming.

Стали відомі деталі планування наступальної операції на Харківщині: подробиці

3 780

Сьогодні на наших очах розгортається унікальна операція українських військ, де ворог втрачає раніше захоплені території, зокрема й Балаклію – перше звільнене місто в межах цього контрнаступу. Також, в мережі вже з’явились фото українських військових поруч зі стелою на в’їзді в Куп’янськ.

Це місто зараз один з головних логістичних хабів окупантів та є центральною артерією живлення військових з’єднань на харківському та ізюмському напрямках. Якщо ЗСУ відб’ють Куп’янськ, то окупаційні війська змушені будуть відійти з півночі і сходу Харківської області. Це буде ще один відчутний морально-психологічний удар по путінському режиму.

Серед окупаційних військ та місцевих колаборантів в Харківській області ширяться панічні настрої, а російські пропагандисти намагаються робити хорошу міну при поганій грі. Загалом же, за словами Президента, цього тижня Збройні Сили змогли звільнити від російських загарбників понад 1000 квадратних кілометрів української землі.

- Advertisement -

Однак, поза кадром залишаються автори цих, без перебільшення унікальних військових операцій. Вони неохоче спілкуються з пресою, тому зазвичай залишаються в тіні своїх успіхів. Чи не головним непублічним архітектором останніх перемог українського війська є командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський.

Для початку Сирському вдалося зупинити ворожий наступ на харківському, ізюмському, бахмутському, авдіївському та інших оперативних напрямках. А потім – успішно потіснити ворога. Саме Сирський розробляв несподіваний удар по Балаклії, до необхідності якого спочатку критично поставилися у Генштабі. Однак, йому вдалося переконати військове керівництво країни в необхідності такого плану.

Не останню роль тут зіграв бекграунд Сирського.

До російсько-української війни, що почалася в 2014 році анексією Криму і вторгненням на Донбас, Сирський командував 72-ю механізованою бригадою. Під час АТО він координував вихід українських військових з Дебальцева, а сформована ним група “Барс” прикривала відхід частин ЗСУ. Після російської навали 24 лютого він очолив військові сили для захисту Києва: було сформовано два потужних кільця оборони, а наступальні сили супротивника було розпорошено, знищеного безпрецедентно велику кількість військової техніки і живої сили ворога.

Сьогоднішні успіхи у контрнаступі за планом Сирського відкривають нові можливості в частині подальшого зміщення позицій ворога. Маю надію на те що дуже скоро побачимо ще більше українських прапорів над звільненими містами України.

Автор: Олексій Голобуцький

- Advertisement -

Comments
Loading...