Business is booming.

Омбудсмени України та росії обговорили захист цивільних осіб

242

У Туреччині відбувся третій раунд переговорів омбудсменів України та росії, повідомив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

“Третій раунд переговорів із Уповноваженим з прав людини рф Тетяною Москальковою – відбувся! Обговорили широке коло питань, пов’язаних насамперед із захистом цивільних осіб”, – написав Лубінець у телеграм-каналі.

Як повідомив Лубінець під час нацмарафону, за результатами двох раундів “прориву немає, але принаймні пішла технічна робота”.

- Advertisement -

Також він наголосив, що сторони обмінялися списками.

“Обмінюємося списками, інформацією. Щодо зниклих безвісти ми опрацьовуємо окремо. Є вже випадки, де наші громадяни і герої, які вважалися загиблими, російська сторона підтвердила живими – 23 наших хлопця. Це величезний позитив”, – сказав Лубінець.

“Обговорювали питання цивільних людей, які фактично з 2014 року перебувають у полоні в рф. У нас є список людей, які з 2014-го у полоні, є список “полонених Кремля” – 158 громадян України, більша частина з яких це представники кримськотатарського народу”, – заявив уповноважений з прав людини.

“Напевно, вперше російська сторона погодилася прийняти списки і, опрацювавши їх, надати інформацію про те, де ці люди перебувають, у якому вони стані. Також обговорили різні варіанти їхнього повернення”, – наголосив український омбудсмен.

- Advertisement -

Comments
Loading...