Business is booming.

Україна повернула за обміном 116 захисників – Єрмак

209

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив про повернення з російського полону 116 українських військовослужбовців, серед яких є захисники м. Маріуполь Донецької області.

“Черговий великий обмін полоненими. Нам вдалося повернути 116 наших людей, оборонців Маріуполя, херсонських партизанів, снайперів з Бахмутського напрямку та інших наших героїв… з них два офіцери і 114 рядових і сержантів”, – написав Єрмак у телеграм у суботу.

За його словами 87 військових, що повернулися, – з лав Збройних сил України, двоє з яких – з Сил Спеціальних Операцій. Також повернуто вісім бійців територіальної оборони, семеро – Національної гвардії України, шестеро – з Національної поліції, п’ятеро – з Державної прикордонної служби, двоє – з Військово-Морських сил та один представник Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

- Advertisement -

Крім того, повернуто тіла загиблих добровольців. “Нам вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів- добровольців – Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью, а також тіло загиблого воїна- добровольця – українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну – Кулика Євгенія Олеговича”, – написав Єрмак.

У свою чергу, Міністерство оборони держави-агресора повідомило, що з українського полону в результаті переговорів звільнено 63 російських військових.

“До складу групи звільнених російських військовослужбовців включені особи “чутливої категорії”, обмін яких став можливий завдяки посередницьким зусиллям керівництва Об’єднаних Арабських Еміратів”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, наразі всі російські військовослужбовці вже перебувають на території рф.

- Advertisement -

Comments
Loading...