Business is booming.

Вінниця вивела на маршрути 10 із 20 закуплених польських б/в тролейбусів Solaris

283

Десять уживаних повністю низькопідлогових польських тролейбусів Solaris Trollino, закуплених Вінницею за тендером наприкінці 2022 року, з четверга запущено на трьох найбільш завантажених маршрутах міста, повідомив мер міста Сергій Моргунов.

“Транспорт замінить технічно і морально застарілі тролейбуси радянського виробництва ЗІУ, які вже вичерпали ресурс. Польським машинам, які ми закупили, десять років, але вони в хорошому технічному стані. В Україні пройшла сертифікація і державна реєстрація”, – написав Моргунов на своїй сторінці у фейсбуці у четвер.

Він нагадав, що загалом для Вінниці вдалося придбати 20 таких тролейбусів, тобто очікується поставка ще 10 одиниць.

- Advertisement -

За інформацією міського голови, тролейбуси підвищеної комфортності, енергозберігаючі, розраховані на 96 пасажирів, відведено місце для маломобільних пасажирів.

“Двигуни споживають електрики на 30% менше, ніж моделі ЗІУ. До того ж ми встановили валідатори та бортові системи”, – написав Моргунов.

За інформацією в Prozorro, комунальне підприємство “Вінницька транспортна компанія” (ВТК) 2 грудня 2022 року уклало договір із ТОВ “Сучасні вантажівки” (компанія “Автек”), яке перемогло в тендері на поставку місту 20 низькопідлогових тролейбусів, запропонувавши польські машини за 32,82 млн грн за очікуваної ціни 34 млн грн.

Другий учасник торгів – польська JI Servis також пропонувала тролейбуси Solaris Trollino, але за 32,832 млн грн.

Вінниця, зокрема, станом на 2021 рік експлуатувала 167 тролейбусів, основні типи – ЗіУ-682 (112 од.), Богдан Т701.17 (40 од.), ElectroLAZ (5 од.).

Крім того, у 2019 році ВТК почала складання власних тролейбусів 12 PTS-12 “VinLine” з можливістю автономного ходу на базі кузовів МАЗ, які постачалися компанією “Політехносервіс”.

- Advertisement -

Comments
Loading...