Business is booming.

4 серпня: Яке сьогодні свято

387

ДЕНЬ 527 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ – DAY 527 RUSSIAN AGRESSION

4 серпня відзначають Міжнародний день пива, День самотніх працюючих жінок, День народження шампанського.

Цього дня в Лондоні 1777 року було відкрито перший у світі цирк.

- Advertisement -

У США – День берегової охорони, у Великій Британії – відкриття Единбурзького міжнародного фестивалю мистецтв.

Православна церква – День пам’яті мироносиці рівноапостольної Марії Магдалини.

Міжнародний день пива

Міжнародний день пива – щорічне неофіційне свято всіх любителів і виробників цього напою, яке відзначають у першу п’ятницю серпня. Засновником свята став американець Джес Авшаломов, власник бару, який хотів у такий спосіб привабити ще більше відвідувачів до свого закладу.

Уперше це свято відзначили в 2007 році в місті Санта-Круз (штат Каліфорнія, США) і кілька років воно мало фіксовану дату – 5 серпня, але через поширення географії свята змінилася і його дата – з 2012 року воно відзначається у першу п’ятницю серпня. Відтоді воно перетворилося на подію міжнародного масштабу – у 2012 році його відзначали вже в 207 містах 50 країн на 5 континентах. Крім США сьогодні День пива відзначають у багатьох країнах Європи, Південної та Північної Америки, країнах Азії та Африки.

День самотніх працюючих жінок

4 серпня відзначають День самотніх працюючих жінок, покликаний відзначити важливу роль, яку самотні працюючі жінки відіграють у суспільстві.

Ініціатором Дня виступила американка Барбара Пейн у 2006 році – засновниця партнерської мережі самотніх працюючих жінок. Відтоді його відзначають щорічно. Свято покликано звернути увагу оточуючих на право кожної жінки самостійно обирати свій шлях у житті.

Цього дня:

1914 – У Львові створено Союз визволення України на чолі з Дмитром Донцовим;

1922 – Під час похорону винахідника телефону Александера Белла в Північній Америці було вимкнено протягом хвилини 13 мільйонів апаратів;

1926 – На площі Пікаділлі встановлено перші в Лондоні світлофори;

1934 – На “Криворіжсталі” запущено першу доменну піч;

1962 – Ув’язнення лідера організації Африканський національний конгрес Нельсона Мандели, у в’язниці він провів 28 років;

2007 – Запущено космічний апарат НАСА “Фенікс”, призначений для дослідження Марса.

Церковне свято

Цього дня вшановують пам’ять однієї з найбільш відомих жінок в історії релігії – Марії Магдалини, послідовниці Ісуса Христа.

Марія походила з галілейського міста Магдали. У Новому заповіті її ім’я згадується лише в кількох епізодах. Зокрема, відомо, що Ісус вилікував її від одержимості сімома бісами, після чого вона пішла за Спасителем і стала служити йому. Магдалина була на Голгофі під час страти Христа, а пізніше стала однією з жінок-мироносиць, які прийшли умаслити його тіло. Саме Марія Магдалина першою побачила воскреслого Ісуса і сповістила про це диво апостолам.

Вважається, що Магдалина проповідувала християнство в Римі, допомагаючи Івану Богослову. Смерть її була мирною: свята померла в Ефесі. У православ’ї Марію шанують як рівноапостольну святу.

Іменини: Олексій, Корнилій, Марія, Михайло.

- Advertisement -

Comments
Loading...