Business is booming.

616

Як зазначив юрист і член організації “Центр розвитку міст” Дмитро Перов, будинок на Ярославській, 13б є одним із найстаріших дерев’яних будинків Києва.

Слідчі столичної поліції відкрили кримінальне провадження за фактом знесення будинку на вулиці Ярославській за статтею 356 Кримінального кодексу України (самоправство), повідомляє Головне управління Національної поліції в Києві.

Слідчі поліції Києва розпочали кримінальне провадження за фактом знесення будинку на вулиці Ярославській. Кримінальне провадження здійснюється за статтею 356 Кримінального кодексу України – самоправство“, – йдеться в повідомленні управління у фейсбуці в четвер.

- Advertisement -

Як повідомляється, до столичної поліції надійшло “повідомлення, що за допомогою будівельної техніки сьогодні вранці було знесено будинок на вулиці Ярославській. На місці події працювала слідчо-оперативна група Подільського управління поліції. Правоохоронці оглянули місце події, опитали очевидців і свідків події та наразі здійснюють заходи щодо перевірки наданих власником будинку документів“.

Відомості про цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 356 Кримінального кодексу України – самоправство.

Згідно документів, на місці садиби хочуть звести клубний дім за замовленням Сергія Боярчукова.

Наприкінці липня історичний будинок оточили будівельним парканом. 1 серпня у звʼязку з розголосом інспектори “Київблагоустрою” внесли припис забудовнику, вимагаючи демонтувати будівельний паркан упродовж трьох днів. У приписі було вказано, що власник паркану, тобто відповідальний за роботи, невідомий.

Як повідомлялося раніше з посиланням на депутата Київської міської ради Ксенію Семенову, історичний будинок першої половини XIX століття на вул. Ярославській, 13б у Подільському районі Києва було знесено в четвер уранці. За її словами, згідно з документами, на ділянці заплановано будівництво клубного будинку. Замовником є керуючий партнер юридичної компанії “Алєксєєв, Боярчуков та партнери” Сергій Боярчуков, зазначила депутат. Будинок не було внесено до переліку пам’яток культурної спадщини.

Як зазначив юрист і член організації “Центр розвитку міст” Дмитро Перов, будинок на Ярославській, 13б є одним із найстаріших дерев’яних будинків Києва.

- Advertisement -

Comments
Loading...