Business is booming.

Вересень у низці європейських країн став найбільш спекотним за історію спостережень

1 211

Минулий місяць став найбільш спекотним вереснем, коли-небудь зафіксованим у Франції, Бельгії, Німеччині, Польщі, Австрії та Швейцарії, повідомляють у неділю національні метеорологічні служби.

Так, за даними французької служби Meteo-France, середня температура у вересні становила 21,5 градуса за Цельсієм, що приблизно на 3,5 градуса вище за норму. Цей показник став найвищим для першого осіннього місяця за всю історію спостережень, яку почали вести з 1900 року. Попереднім рекордом вважався вересень 1949 року, тоді середня температура була 20,3 градуса за Цельсієм.

У німецькій метеорологічній організації DWD повідомили, що минулий вересень став найбільш спекотним в історії країни. Середній показник температури був на 4 градуси за Цельсієм вищим, ніж кліматична норма.

- Advertisement -

Синоптики в Польщі, зі свого боку, оголосили, що такого спекотного вересня в країні не було за понад 100 років спостережень.

У Королівському метеорологічному інституті Бельгії також повідомили про національний рекорд.

“Вересень був більш спекотним, ніж липень і серпень. Такого не було з 1961 року. У Бельгії ніколи не було такого теплого вересня”, – сказав представник інституту.

Метеорологи зафіксували температурні рекорди для вересня у Швейцарії, а також в Австрії.

Тим часом, Іспанія та Португалія цими вихідними виявилися охоплені надзвичайно спекотною для цієї пори року погодою. У деяких частинах Іспанії повітря на вихідних прогрілося до 35 градусів за Цельсієм. Жителі Португалії також переживають 30-градусну спеку.

- Advertisement -

Comments
Loading...