Business is booming.

Жителя Алтайського краю оштрафували за фото з написом “Ні війні”

3 784

У Рубцовську Алтайського краю суд оштрафував місцевого жителя Максима Юсова на 30 тисяч рублів за статтею про дискредитацію російської армії. Про це повідомляє “ОВД-Інфо”.

За даними суду, фото автомобіля з написом “Ні війні” Юсов опублікував на “своїй сторінці в Telegram”. Ймовірно, йдеться про особистий кабінет Юсова в месенджері. Обвинувачений свою провину не визнав, зазначивши, що фраза “Ні війні” не дискредитує російську армію. За словами Юсова, він виступає за те, щоб “ніде у світі не було війни”.

  • Адміністративну статтю про дискредитацію армії ухвалили через вісім днів після початку російського вторгнення в Україну. Він передбачає штрафи від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання ЗС РФ у «спеціальній військовій операції» (так російська влада називає війну в Україні). Поняття «публічне» включає в себе як пости і коментарі, так і повідомлення в приватних чатах або розмови з співкамерниками.
  • Повторні порушення тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Росіян переслідують не лише за те, що вони виступають проти російського вторгнення в Україну, а й за нейтральні гасла, такі як “Ні війні”.
  • З початку березня минулого року до російських судів надійшло щонайменше 8055 <> адміністративних справ про так звану дискредитацію армії. Дані судів проаналізувала “Медіазона”.
  • Незрозуміло, скільки людей було притягнуто до кримінальної відповідальності за цією статтею – поліція регулярно складає кілька протоколів за однією і тією ж статтею на одну й ту саму особу. Наприклад, в Пушкінському районному суді Санкт-Петербурга «Медіазона» виявила 15 адміністративних справ про «дискредитацію» проти однієї людини, складених в один день на 15 різних посад.

- Advertisement -

Comments
Loading...