Business is booming.

На посаду нового Головкома ЗСУ погоджують Михайла Забродського?

2 664

На «оглядини» до Штатів днями відправилася велика делегація на чолі з генералом Забродським та міністром Умеровим. Як повідомляють поінформовані джерела, саме бойовий генерал Михайло Забродський може замінити на своєму посту командувача ЗСУ Валерія Залужного, пише військовий експерт Андрій Васильчук.

На його думку, чутки про можливу відставку Залужного, які все інтенсивніше поширюються в інфопросторі, тепер набувають більш чітких обрисів.

За інформацією інсайдерів, офіс Зеленського вже визначився з кандидатурою нового командувача української армії. Тепер цю кандидатуру мають погодити у Вашингтоні. 

- Advertisement -

Американські партнери висловлюють певне невдоволення рішеннями українських Сил Оборони, очолюваних генералом Залужним, стверджуючи, що результати контрнаступу не виправдали очікувань, а головне — суперечили планам, визначеним спільно із союзниками.

Американці наполягають на зміні підходів до ведення бойових дій з боку України, вимагають більш нестандартних та свіжих рішень, які потужніше стимулюватимуть рух на фронті. Попри неодноразові натяки США, генерал Залужний так і не зміг запропонувати принципово нових ідей та кроків, що в наслідку заводить ситуацію на полі бою в стратегічний глухий кут. 

Додаткове напруження викликала позиція генерала Залужного під час останнього візиту американського міністра оборони Ллойда Остіна в Україну. Залужний висунув нереалістичні вимоги, серед яких – потреба в 17 мільйонах снарядів, що, на думку учасників перемовин, могло бути свідомим провокуванням актуалізації питання про його відставку.

Останні медійні активності Залужного, включаючи публікацію фото з дружиною та стримане привітання на День Збройних Сил України, натякають на його можливе рішення піти у відставку.

Водночас Валерій Федорович скористався правом «останнього слова» і сам запропонував собі заміну у вигляді генерала та екс-нардепа від партії Порошенка Михайла Забродського. Попри напружені стосунки команди Зеленського з пʼятим президентом, Вашингтон таки надіслав запрошення Забродському здійснити візит у США. Вочевидь, свою роль зіграли як категорична позиція Залужного, так і лобістські потужності ПОП. 

Офіс президента України, прагнучи уникнути ескалації внутрішньополітичної напруги, погодився на умови Залужного і відправив Забродського на “оглядини” до Вашингтона разом з великою делегацією на чолі з міністром оборони Рустемом Умеровим.

Враховуючи обмежені можливості заміщення командувача ЗСУ через людський дефіцит на цій посаді, українці можуть отримати нового очільника ЗСУ вже до кінця року

- Advertisement -

Comments
Loading...