Business is booming.

Заборонити російським полоненим дзвонити додому: на сайті Президента з’явилася петиція

8 998

На сайті Президента України 28 грудня опублікована нова петиція, подана Тамілою Алексик від імені «дружин, матерів та сестри наших оборонців, які зараз в полоні».

У петиції авторка закликає забрати у російських військовополонених, які зараз перебувають у таборах утримання в Україні, можливість телефонувати до своїх рідних в росію.

Таміла Алексик звертає увагу, що наразі українські військовослужбовці, які перебувають в полоні на росії, позбавлені можливості мати телефонний зв’язок з Україною. Крім того, українські полонені оборонці також позбавлені стабільної можливості листуватися з родичами.

- Advertisement -

Авторка петиції зазначає, що Женевськими конвенціями не передбачена обов’язковість забезпечення телефонних розмов з рідними для полонених учасників збройних конфліктів. З огляду на це, Україна не порушить жодних міжнародних зобов’язань, якщо скасує право російським полоненим телефонувати на росію до членів своїх родин.

У зверненні зазначається, що родини полонених українських Захисників і Захисниць позбавлені права на будь-яку інформацію про стан здоров’я або місця перебування їхніх рідних у російській неволі.

«Ми пишемо листи своїм чоловікам, синам та братам, але навіть не знаємо – чи доходять вони до них. МКЧХ мовчить про це не менш твердо, ніж це роблять росіяни», – зазначає авторка петиції та додає, що не всі родичі полонених знають навіть про те, чи живі їхні рідні.

Відтак Таміла Алексик звернення просить призупинити надання полоненим права на телефонний зв’язок до того часу, поки рф також не забезпечить можливість нашим захисникам регулярно користуватися телефонним зв’язком.

«Подальша можливість у полонених ворогів зв’язатися з рідними має залежати від політики рф, яка ведеться стосовно наших захисників», – вважає авторка петиції.

Станом на момент публікації петицію підписали 552 людини з 25000 тисяч необхідних. Якщо петиція набере понад 25000 голосів протягом наступного 91 дня, на неї має відреагувати Президент.

Підписати петицію можна за посиланням: Призупинити надання російським військовополоненим права на телефонний зв’язок (kmu.gov.ua)

- Advertisement -

Comments
Loading...