Business is booming.

Ефективність Сирського під сумнівом: аргументи та висновки

1 671

Трохи більше ста днів тому Олександр Сирський був призначений на посаду Головнокомандувача Збройних Сил України. Однак, попри достатньо короткий термін, в публічному просторі до нього і його дій з’являється дедалі більше претензій.

Критики, зокрема волонтер Сергій Стерненко, вказує на відсутність кар’єрного зростання для бойових командирів, призначення на високі посади осіб, які ставляться до особового складу “у найгірших традиціях Жукова”. Військовий експерт Андрій Васильчук наголошує: “Попри значне оновлення керівного складу, ми насправді не побачили кар’єрного зростання для бойових командирів”.
Волонтер Юрій Касьянов застерігає про засилля “паперової армії” та відсутність реальних змін на краще. “Іноді бюрократи виграють, і тоді ворог знову вторгається на Харківщину”, – додає він.

Відзначається неготовність оборони на різних напрямках, зокрема на півночі, де спостерігалися “звалені до купи «зуби дракона»”, які з’явилися через відсутність робочих рук для їх встановлення. Також критикується хаотичне залучення підрозділів та спроби перекласти відповідальність на простих солдатів.

Редактор Цензор.нет Юрій Бутусов наголошує на відсутності пояснень від керівництва щодо провалу на Харківщині після чотирьох місяців підготовки. “Головне, що там не дає пояснень ні генерал Содоль, ні головнокомандувач Сирський, хоча він це контролює”, – зазначає він.

Крім того, лунає критика відповідальності Сирського за провал мобілізації та постійні скандали у цій сфері, а також неефективне використання дефіцитної західної допомоги. “Удар дорогими високоточними ракетами по звичайній паромній переправі – це просто плювок в обличчя всім, хто виборював цю допомогу для нас! Як ми після цього будемо дивитися в очі нашим союзникам? Та й чи надовго вистачить їхньої підтримки при такому марнотратному ставленні?”, – наголошують експерти.

“Сумно визнавати, але команда Сирського, можливо, досі працює в старій парадигмі, ігноруючи критичні проблеми та не прислухаючись до конструктивної критики. Жодних ознак справжніх реформ чи розуміння викликів сучасної війни”, – підсумовують експерти.

Comments
Loading...