Business is booming.

Україна націлила HIMARS по насиченому окупаційними військами Бєлгороду за кілька годин після таємного дозволу США

233

Яке вони нанесли вогневе ураження – невідомо

Американські реактивні артилерійські високомобільні системи HIMARS, які використовують Збройні сили України, отримали нові цілі у воєнно-логістичному центрі росії біля Харкова – Бєлгороді. Це прикордонне місто стало територією скупчення та переформатування, зміцнення окупаційних підрозділів росії. Це стало можливим після таємного рішення Білого дому посилити потужність ударів по росії.

“У п’ятницю Білий дім стер свою червону лінію”, – підкреслює вагомість події Forbes. 

- Advertisement -

Вночі українська армія “націлила кілька своїх колісних пускових установок HIMARS на російське місто Бєлгород, що у 20 милях на північ від російсько-українського кордону на півдні росії”, повідомляє видання.

Водночас Forbes пише, що не відомо, яку мету досягнув цей удар і яку саме для воєнних цілей.

Потужні удари по Бєлгороду та іншим логістичним центрам російської армії фактично змушують росіян розконцентрувати свої сили і намагатися уникнути наступних ударів. Таким чином послаблюється напрямок на Вовчанськ, який російська армія намагалася здобути ціною значної кількості жертв та знищеної техніки, проте здобула лише проміжкову перемогу та неповне взяття рубежу.

Ще з квітня 2022 року Бєлгород став одним з міст росії, яке постійно знаходиться на лінії зустрічних ударів двох військ. Пам’ятним є рейд ударної вертолітної групи ЗСУ, яка змогла обійти захист і завдавати удар по нафтовому об’єкту у місті.

Наприкінці травня стало відомо, що США дозволили бити по території росії їхньою зброєю, але лише в Харківській області для відбиття наступу російських військ під Вовчанськом. Рішення США дозволяє Україні використовувати артилерію HIMARS для ударів по російських військах і центрах управління.  

- Advertisement -

Comments
Loading...