Business is booming.

Російські чиновники планують масштабну аферу з комунальними платежами

202

За інформацією, що поширюється російськими “ура-патріотичними пабліками”, в мережі з’явився перехоплений запис розмови між двома високопоставленими чиновниками ростовської області рф. У розмові фігурують Володимир Срабонянц, генеральний директор АТ “Донэнерго”, та Ігор Голдобін, начальник Управління фсб по Ростовській області.

Згідно з оприлюдненою інформацією, чиновники обговорюють схему незаконного збагачення за рахунок споживачів комунальних послуг. План передбачає штучне завищення рахунків за електроенергію на 40-50% для частини абонентів, з подальшим розширенням цієї практики у разі успіху.

Срабонянц пропонує використати доступ до особистих даних платників, щоб виставляти рахунки, не враховуючи реальні показники лічильників. У разі виникнення проблем, відповідальність планується перекласти на технічні збої або хакерські атаки.

- Advertisement -

За словами джерела, чиновники розраховують отримувати додатково 30-40 мільйонів рублів щомісяця, з яких 10% мають залишатися у Срабонянца, а решта – розподілятися “кому треба”.

Впровадження схеми планується приурочити до початку опалювального сезону, коли збільшення сум у платіжках буде менш помітним для споживачів.

На росії наголошують на цинізмі чиновників та їхній впевненості у безкарності, зазначаючи, що подібні схеми стають все більш поширеними в умовах економічної кризи в країні.

- Advertisement -

Comments
Loading...