Business is booming.

Спека підвищує споживання е/е і повертає графіки відключень – “Укренерго”

806

Споживання електроенергії продовжує зростати і станом на 9:30 понеділка його рівень на 2,5% вищий, ніж у попередній робочий день – п’ятницю, 16 серпня, повідомила НЕК “Укренерго”.

У своєму оновленні в телеграм-каналі компанія пояснила це поширенням спеки на більшість областей України і додала, що в неділю, 18 серпня, максимум споживання було зафіксовано ввечері, він був на 3,3% вищим, ніж у попередню неділю, 11 серпня.

“Укренерго” підтвердило, що через зростання обсягу дефіциту потужності в енергосистемі, яка не може покрити весь обсяг споживання, у понеділок із 17:00 до 21:00 діятимуть графіки погодинних відключень (одна черга) для всіх категорій споживачів, окрім критичної інфраструктури і підприємств, які оплачують понад 80% імпорту електроенергії для власних потреб.

- Advertisement -

Міністерство енергетики зі свого боку закликало раціонально й економно використовувати електроенергію, особливо в пікові години навантаження – з 7:00 до 11:00 і з 17:00 до 22:00, зазначивши, що це допомагає енергосистемі працювати більш стабільно.

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови заплановано імпорт е/е загальним обсягом 19928 МВт*год, із максимальною потужністю в окремі години до 1234 МВт. Експорт не здійснюється і не передбачається.

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлено 498 населених пунктів, зокрема через обстріли додалися знеструмлення в Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Сумській, Харківській областях. Із технічних причин були знеструмлені споживачі у Вінницькій, Сумській, Запорізькій, Дніпропетровській та Житомирській областях.

Крім того, є відключення в Київській та Івано-Франківській областях унаслідок негоди (за даними Міненерго, загалом 8 населених пунктів).

Міненерго зазначає, що енергетики за добу відновили електропостачання понад 25 тисяч споживачів, знеструмлених через бойові дії та технологічні порушення.

Як повідомлялося, графіки погодинних відключень не застосовувалися для населення і промисловості з 30 липня, за винятком четверга, 8 серпня, коли з 17:00 до 22:00 запроваджувалися обмеження для промисловості та бізнесу у зв’язку з виникненням дефіциту потужності в енергосистемі.

- Advertisement -

Comments
Loading...