До чого призведе ліквідація спрощеної системи оподаткування?

Ліквідація спрощенки – системний процес, який є трендовим у діях нової влади.
Основним бенефіціаром його є представники західного фінансового капіталу, які не зацікавлені в пільгах для місцевих компаній на локальному ринку.

Дії влади під тезою «рівні умови» (коли вітчизняні компанії в умовах дорогих грошових ресурсів) дають пряму конкурентну перевагу західним корпораціям, яких нові закони і підконтрольні менеджери в особі НБУ, Мінфіну, прем’єра і голови Податкового комітету повинні забезпечити. Фактично спочатку ми отримали закони по загальній РРО-ції (128-129), які збільшують адмінвитрати всім підприємцям.

Далі на порядку денному законопроєкт № 1210, що посилює правила використання прибутку спрощенцям. Мінцифра зробила пропозицію щодо зміни оподаткування ІТ зі спробою перевести частину 3-ї групи на загальну систему. А під кінець року виходить шокуюча постанова НБУ, в якій ставиться під сумнів ведення бізнесової діяльності фізичними особами-підприємцями. Адже заборона використовувати кошти на особисті потреби – це зазіхання на середній клас і будь-яку індивідуальну діяльність.

Всі ці дії очевидно спрямовані на знищення підприємницької активності, що призведе до ще більшого відтоку активного населення за кордон.

Коментує Данило Монін, Український інститут майбутнього.

bigmir)net TOP 100