Зеленський обіцяє, що ціни на тепло і гарячу воду не зростуть до кінця опалювального сезону. Влада підписала меморандум

Представники місцевої та центральної влади разом із НАК «Нафтогаз» 30 вересня підписали меморандум про непідвищення рівня тарифів на опалення і гарячу воду. Він діятиме до кінця опалювального сезону 2021/2022.

Документ ухвалили на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад 30 вересня, повідомив Офіс президента.

Володимир Зеленський нагадав, що в Європі ціна на газ перетнула рекордну позначку в $1000 за тисячу кубометрів — і це при тому, що опалювальний сезон ще не розпочався. А зростання європейських цін на газ може вплинути й на українських споживачів.

Тому Зеленський оголосив про «велику перемогу» — підписання меморандуму про непідвищення тарифів представниками уряду, НАК «Нафтогаз», Асоціації міст України та Конгресу місцевих і регіональних влад.

Згідно з меморандумом, до кінця опалювального сезону ціна газу залишиться фіксованою для населення (7,4 грн за кубометр) і бюджетних установ (13,6 грн за кубометр). Відповідно, тарифи на теплу воду й опалення також будуть незмінними.

«Це поки латання дірок. Тому я чекаю появи аналогічного меморандуму… Я б хотів, щоб ми мали меморандум не на один, а на три наступні роки. І щоб не було сюрпризів для громадян України», — цитує Зеленського «Інтерфакс-Україна».

bigmir)net TOP 100