Business is booming.

Росія продовжує готувати військову техніку для окупаційнї Донбасу

285

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm фіксує, що за останній рік Росія практично подвоїла кількість військової техніки, формуючи нові ударні частини на західному напрямку. Велику кількість озброєння РФ зняли з баз зберігання і перекинули на військові бази Валуйки і Богучар, які є плацдармом безпосередньо біля українського кордону. Ці плацдарми розташовані приблизно за 150 км від умовної лінії розмежування сил на Донбасі. Техніку маркують тактичними знаками (ТЗ), ідентичними ТЗ озброєння 2 армійського корпусу (АК) російських окупаційних сил. Ці розвідувальні ознаки дають змогу припустити, що РФ продовжує підготовку до масштабної воєнної операції з елементами гібридності. У цьому розслідуванні представлені фото і супутникові знімки, на основі яких зроблено висновки. 

Формується 3-я мотострілецька дивізія за 45 км від українського кордону

19-го травня InformNapalm описав процес формування 144-ї мотострілецької дивізії під Смоленськом. Паралельно у Воронезькій області на відстані 45 км від державного кордону України створюють 3-ю мотострілецьку дивізію РФ.

- Advertisement -

3-я мотострілецька дивізія — військове з’єднання у складі 20-ї гвардійської армії Західного військового округу (ЗВО) РФ, дислокується у м. Богучар. Дивізія сформована у грудні 2016 року внаслідок переформування 9-ї окремої мотострілецької бригади (передислокувалася з Нижнього Новгорода) і 23-ї окремої мотострілецької бригади (передислокувалася з м. Самари Центрального військового округу (ЦВО) РФ).

  • Повний склад 3-ї мотострілецької дивізії

До весни 2017-го в 3-й мотострілецькій дивізії на військовій техніці були старі тактичні знаки (ТЗ), що належать 9-й ОМСБр і 23-й ОМСБр (“пунктирний квадрат з трьома крапками”).

Військову техніку з цим тактичним знаком не раз фіксували на території України у складі терористичних угруповань «ЛНР/ДНР». Докладніше описано в розслідуванні: Бронетехніка та особовий склад 23-ї самарської бригади у складі бандформувань «новоросії».

У 2017 році на військовій техніці нової дивізії помітили зміну тактичних знаків.

Тактичні знаки на техніці 3-ї дивізії у Валуйках 

ТЗ “8 у квадраті”

Валуйки тактические знаки

9 травня 2017 р. на параді у Валуйках на військовій техніці також зафіксовано цей тактичний знак.

Валуйки и Богучар: расконсервация и общая маркировка техники 3й дивизии РФ и "ЛНР"Валуйки и Богучар: расконсервация и общая маркировка техники 3й дивизии РФ и "ЛНР"Валуйки и Богучар: расконсервация и общая маркировка техники 3й дивизии РФ и "ЛНР"

З усієї техніки на параді виділилася тільки «Кушетка-Б» — російська командно-штабна машина оперативно-тактичної ланки, на якій тактичний знак “11 у квадраті”.

Цей самий ТЗ  помітили також на командно-штабній машині (КШМ) Р-145БМ “Чайка” на новій російській базі у Валуйках (Координати: 50.2256295, 38.1104136).

У парку техніки нової дивізії також помічені броньовані ремонтно-евакуаційні машини — БРЕМ-1 з тактичним знаком “6 у квадраті”. Їхнє призначення — евакуація пошкодженої техніки та техніки, що застрягла (БТР, БМП, БМД, танків та ін.).

Військова вантажівка “Урал”

Аналогічні тактичні знаки на російській техніці в Луганській області

Для порівняння з тактичними знаками ЗС РФ представляємо фото з ТЗ “6 і 8 у квадраті” 2-го армійського корпусу (АК) окупаційних сил РФ у Луганській області, так званого 6-го окремого мотострілецького казачого полку (6 омсп, Стаханов) і 8-го окремого танкового батальйону (8 отб, Луганськ) 2 АК ЗС РФ.

Бачимо схожість трафаретів написання тактичних знаків.
Розглянемо також тактичні знаки нової сформованої дивізії у місці дислокації — на військовій базі у м. Богучар Воронезької області.

ТЗ “16 у квадраті”

Гусеничний бронетягач БТС-4

“16 у квадраті”, але вже на техніці окремої саперно-інженерної роти (осір) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

ТЗ “7 у квадраті” в Богучарі:

Для порівняння ТЗ 2-ї окремої мотострілецької бригади (7 омбср, Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

- Advertisement -

Comments
Loading...