Business is booming.

В Україні будуть формувати корпус морської піхоти

678

У 2018 році у складі Військово-морських сил України планують сформувати “Корпус морської піхоти”, який об’єднає всі частини морпіхів та берегових артилеристів під єдиним органом управління – повідомляє “Мілітарний портал” з посиланням на власні джерела у Генеральному штабі.

Організаційно-штатні зміни проводяться у рамках оптимізації органів управління військами і приведення структури ВМС України у відповідність із стандартами НАТО і викликами, які стоять перед флотом сьогодні.

Управління Корпуса розмістять в Миколаєві. До його складу увійдуть 36-а окрема бригада морської піхоти(1-а Феодосія, 501 і 503 окремі батальйони МП, що дислокуються в Миколаєві, Бердянську і Маріуполі), 137 окремий батальйон МП(Дачне- Одеській області), 406 окрема артилерійська бригада(Миколаїв) з окремими дивізіонами в Очакові, Дачному і Белгороде-Днестровском, 32 окремий реактивний артилерійський полк(Алтестово- Одеської області).

- Advertisement -

Командиром нового з’єднання стане, за даними “УМП”, полковник Сергій Тартаковский, який сьогодні обіймає посаду начальника відділу морської піхоти Командування ВМС.

- Advertisement -

Comments
Loading...