Business is booming.

Валентин Манько. Хто і чому з нього зробив одіозну персону? Частина друга. “Зібрання на Бастіонній”

"Поштар-інфо" продовжує досліджувати ситуацію, що склалася навколо конкурсу на посаду Голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, переможцем якого визначено Манька Валентина Миколайовича. Сьогодні наш кореспондент відвідав зібрання, яке відбувалося в місті Київ в Будинку ветеранів, за адресою: вулиця Бастіонна, 11 і яке було оголошено як Координаційна рада ветеранських громадських об'єднань України. Ми пробували здійснювати пряму трансляцію, проте випадково чи ні, в приміщенні не працював нормально мобільний зв'язок і тому якість відео низька.

1 902

Отже, сьогодні об 11 ранку на третьому поверсі в приміщенні актового залу Будинку ветеранів зібралося близько 100 осіб, частина яких була вдягнена в різні види камуфляжу, частина – явно представляла ветеранські організації “довоєнного штибу”, тобто – ті, хто діяв на цій ниві до 2014 року. В президії знаходився Віктор Палій, Голова Всеукраїнського союзу громадських об’єднань учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів, відомий скандалом за участі громадського активіста Дмитра Різниченка.

Частина учасників не заходила до самої актової зали, спілкуючись в коридорах будівлі і на вулиці біля неї.

- Advertisement -

Після короткої вступної частини, учасники перейшли до обговорення питання, заради якого все і було організовано: недовіра результату конкурсу на посаду  Голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, переможцем якого визначено Манька Валентина Миколайовича (про який ми писали у першій частині нашого дослідження). Виступаючі повторювали звинувачення на його адресу, які вже звучали в пресі та соцмережах та закликали до скасування результатів конкурсу, недовірі комісії та взагалі процедурі призначення на цю посаду. Відбувся один виступ на його підтримку, бійця Української Добровольчої Армії, який представився як Макс Хорєв, після чого група прихильників Валентина Манька (в кількості близько 50 осіб) організовано залишила приміщення актової зали та Будинку ветеранів.

На завершення відбувся виступ Віктора Палія та Віталія Баранова, в якому останній визнав, що користувався шпаргалкою (напевно, до цього визнання його частково спонукав наша перша частина цього матеріалу), але, оскільки його не вигнали з приміщення комісії, вважає такі свої дії цілком нормальними:

Згодом, на своїй сторінці у мережі Фейсбук, сам Валентин Манько так прокоментував цю подію:

Кілька десятків людей знову намагалися виступити від півмільйонної армії ветеранів.

Шилов, який живе від зради до зради, корупціонер, а зараз ліг під Корбана. Кгбістське падло Палій, який окрім всього іншого ніколи в житті не бачив і не чув про мене. Інші “герої”…
Мої хлопці, яких була більшість, до речі, прийшли, посміялися і пішли. Лише Макс не втримався…
А сьогодні – велике свято.
З Днем Соборності, друзі!
Слава Україні!

Один з його прихильників, відомий в мережі як Андрей Самородок, розмістив наступний допис:

де, зокрема, зазначив, звертаючись до організаторів заходу Павла Туки та Жори Турчака:

Я очікував різного від сьогоднішнього зібрання проти Валентина Манька на Бастіонній, але те, що його противники залучать на свою підтримку таких, як Палій – це дно.
Жора Турчак, Павло Тука – вам не соромно??? Не соромно його було слухати і тим більше – аплодувати? Чого ви не вигнали його одразу з президії?
Сьогодні було близько 150 людей, з них АТОшників – людей 100, на підтримку Валентина – близько половини. Але нам було соромно виходити на сцену і виступати, перед цим не в@бавши Палія. І тільки Макс Хорев не витримав і досить влучно обломав крикунів. Більше на цьому збіговиську нам було робити нічого – і ми пішли.
Ви можете скільки завгодно залучати нафталінових “паліїв”, які професійно смокчуть гроші з бюджету, тітушок, що кучкувалися на вулиці – вам це не допоможе. Також і мітинги, і резолюції – це все пусте.
Є закон, якого мають дотримуватися всі. Подати в суд – це право кожного. Вимагати спецперевірки – також. А звинувачувати комісію в тому, що вона некомпетентна – це як мінімум непорядно. Особливо для людини, що витягнула шпаргалку. І його сьогоднішне пояснення, що мовляв його ніхто не вигнав з приміщення за шпаргалку – це не гідно честі офіцера. І лише реакція на те відео, що ми оприлюднили.
Отже, ви можете і далі пробивати дно, залучаючи на свою підтримку “паліїв” – ми ж будемо діяти в межах закону.

У відповідь Павло Тука написав власний пост, де,зокрема, зазначив:

Вынужден это написать.
Пришли сегодня на заседание ветеранов. Нас интересовало лишь несколько вопросов:
1)выборы главы службы;
2) персона Манько и мнение пацанов о нем.Но когда во главе засел человек по фамилии Палий, то это п@здец ребята.Нас хватило лишь на то, чтоб выслушать нескольких людей и их отношении к Манько. То что я застал, было 4 против, один парень высказался «за».

Після цього розгорілася суперечка, наслідком якої можна вважати коментар Андрія Самородка:

Павло Тука будемо вважати ваше пояснення щирим. Відповідно, ви не підтримали жодного зі звернень, які ухвалювалися на цьому зібранні? Жодної резолюції? Ви не піідтримуєте мітинг, анонсований на середу і т.д.?

та відеозвернення Павла Туки:

В результаті зібрання ухвалило звернення до Прем’р-міністра України Володимира Гройсмана, серетаря РНБО Олександра Турчинова з вимогою скасувати результати конкурсу на цю посаду, в якому містилося попередження про можливі акції протесту у випадку невиконання цих вимог.

Поштар-інфо буде слідкувати за розвитком цієї резонансної ситуації. В наступній частині ми опублікуємо результати наших досліджень щодо того, ким є головні організатори протестів проти призначення Валентина Манька та кандидати, що програли. Чи є в їх минулому “темні плями” та яка їх можлива мотивація?

На сьогодні, за нашою інформацією, триває спецперевірка щодо Валентина Манька та готується його подання на затвердження на посаду.

- Advertisement -

Comments
Loading...