Business is booming.

Opera вбудувала захист від майнінга криптовалют у свої мобільні браузери для Android

512

Розробники запустили вбудований блокувальник скриптів для майнінга криптовалют. у своїх мобільних браузерах Opera Mini і Opera для Android, що дозволить захистити власників смартфонів від перегрівання апаратної начинки і швидкої розрядки батарей мобільних пристроїв.

Про це повідомили в офіційному блозі Opera.

Розробники Opera нагадали, що криптовалюты продовжують залишатися гарячою темою, і у міру зростання їх популярності все більше користувачів починають займатися  майнінгом. І якщо деякі застосовують для цих цілей власні дата-центры , то окремі особи добувають цифрову валюту за допомогою комп’ютерів і смартфонів інших користувачів, причому дуже часто без їх відома.

- Advertisement -

За деякими оцінками, у світі існує більше трьох мільйонів вебсайтів, схильних до криптоджекингу , при цьому більше мільярда чоловік по всьому світу є жертвами прихованого майнінга, який призводить до перегрівання пристроїв, уповільнення їх роботи і швидшої розрядки батареї.

Нова функція захисту від майнінга криптовалют активується за умовчанням при включенні блокувальника реклами в Opera Mini і Opera для Android. Блокувальник реклами може бути включений в налаштуваннях, після чого він автоматично визначить і заблокує скрипти для майнинга в коді тієї або іншої веб-сторінки.

Щоб користувачі могли визначити, чи захищений їх браузер від несанкціонованого криптомайнінга, в Opera створили спеціальний сайт www.cryptojackingtest.com, на якому можна перевірити, чи існує загроза майнінга для смартфону або десктопного комп’ютера  користувача.

Браузери Opera із захистом від майнінга криптовалют , офіційно вже доступні для завантаження.

- Advertisement -

Comments
Loading...