Business is booming.

У Солсбері завершують очищення забруднених отруйною речовиною місць

214

У місті Солсбері завершуються роботи по очищенню місць, де були знайдені сліди отруйної  речовини після ЧП з екс-співробітником ГРУ Сергієм Ськріпалем і його дочкою Юлією, говориться в спільній заяві декількох британських міністерств.

“Роботи з очищення почалися після нападу із застосуванням нервово-паралітичної речовини для того, щоб повернути забруднені ділянки (міста) до безпечної експлуатації жителями і гостями. Триває передача (закритих при розслідуванні) ділянок від слідства групам по відновленню. У числі цих ділянок паб Maltings , ресторан Zizzi і комплекс Ashley Wood compound. Всього дев’ять ділянок, три з яких знаходяться в центрі міста, були визначені як підлягають спеціальному очищенню “, – йдеться в заяві, підписаній, зокрема, міністерством по навколишньому середовищу і МВС Великобританії.

“У вівторок відкрита зона на кладовищі (де поховані дружина і син Скрипаля), вона стала першою відкритою після розслідування. Слідство встановило, що вона не була забруднена. Решта ділянок залишаються під охороною … Органи охорони здоров’я заявили про те, що ризик для громадян залишається низьким “, – йдеться в заяві.

У ньому говориться, що при роботах з очищення проводиться повторне дослідження і при необхідності переміщення предметів, які можуть бути забруднені.

“Ділянки не будуть відкриті до тих пір, поки результати тестів не будуть перевірені спеціальною групою урядових експертів”, – наголошується в заяві.

Як очікується, всі закриті ділянки міста будуть відкриті протягом декількох місяців. В операції по очищенню беруть участь близько 190 військових фахівців.

Джерело: РИА-Новости

- Advertisement -

Comments
Loading...