Business is booming.

Як виглядатиме ракетний катер для ВМС України (фото)

248

Головний конструктор ПрАТ «Завод кузня на Рибальському» Сергій Білозубенко розказав, що з деякими дрібними відмінностями цей проект під шифром «Лань» будуть будувати для потреб Військово-морських сил України.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Озброєння буде вітчизняного виробництва. Зокрема проектом передбачено встановлення:

- Advertisement -

Нагадаємо, що протикорабельна ракета Нептун розробляється Конструкторським бюро “Луч” у кооперації з іншими вітчизняними підприємствами оборонно-промислового комплексу та нещодавно успішно пройшла один з етапів випробувань які проводились на півдні Одеської області.

Закласти перший корпус цього катеру планують до кінця цього року. Нагадаємо, що у 2016 році в інтерв’ю для Ольги Решетилової командуючий ВМС України Ігор Воронченко розказав, що “Лань” буде будуватися на київському суднобудівному підприємстві “Кузня на Рибальському”. Та якщо дозволятимуть потужності – то ще й на суднобудівному “Миколаївському суднобудівному заводі” (колишнє підприємство “Завод ім. 61 комунара”).

Основні характеристики:

Ракетний катер призначений для патрулювання, здійснення конвоювання та у разі потреби знищення бойових кораблів, транспортів і десантних засобів противника як самостійно, так і у взаємодії з ударними силами флоту.

Автор: Юлія Скорик

- Advertisement -

Comments
Loading...