Business is booming.

«Фонд підтримки демократичних ініціатив» спільно з «Національно-консервативним рухом» провели 16 грудня 2019 року круглий стіл на тему «Впровадження ринку землі в Україні. Законопроект №2178-10».

266

«Фонд підтримки демократичних ініціатив» спільно з «Національно-консервативним рухом»провели 16 грудня 2019 року круглий стіл на тему «Впровадження ринку землі в Україні. Законопроект №2178-10».

Захід відбувся в приміщенні Національної Спілки журналістів України. Кореспондент “Новин”здійснював пряму трансляцію заходу.

- Advertisement -

Були обговорено досвід розвинутих країн в регулюванні земельних відносин та недоліки в пропонованому владою законодавстві щодо ринку землі, а також який закон потрібний Україні щодо обігу землі.

Виступали:

  • Любов Молдован, д.е.н., головний науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування НАНУ.
  • Іван Заєць, екс-міністр екології і природних ресурсів, екс-народний депутат.
  • Юрій Міндюк, директор Фонду підтримки демократичних ініціатив.
  • Юрій Гончаренко, координатор Національно-консервативного руху.
  • Микола Стрижак, президент Асоціації фермерів і приватних землевласників.

Також у заході взяли участь представники політичних партій, громадських організацій та рухів.

Учасники заявили, щопідтримують необхідність здійснення земельної реформи і вважають ухвалення законопроекту №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» поспішним та таким, що порушує конституційні права громадян і становить загрозу національній безпеці України.

Була ухвалена резолюція заходу, в якій було запропоновано зняти з розгляду ухвалений в першому читанні законопроект №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» та створити комісію з представників влади, бізнесу, експертного середовища та громадських організацій для розробки нового законопроекту, який би передбачав системне вирішення всього комплексу проблем земельного устрою України та запровадження цивілізованого ринку землі.

Держава має забезпечити справедливий розподіл наявних земельних ресурсів між громадянами України відповідно до Конституції України, для чого має бути створений відкритий кадастр земельних ділянок сільськогосподарського призначення та забезпечені прості умови для реалізації громадянами України своїх конституційних прав на отримання відповідних ділянок.

Основою земельного устрою України має стати приватне фермерське господарство сімейного типу. Про збереження землі і села по справжньому піклуватиметься лише той, хто мешкає у сільській місцевості і працює на своїй землі.

– сказано в резолюції.

Учасники круглого столу готові долучитися до розробки відповідних законопроектів та допомогти всім зацікавленим сторонам зробити цей процес швидким та ефективним.

Резолюція доступна за посиланням:

На цей момент її також підписали: відомий політик Тарас Стецьків та координатор Громадянського руху Майдану Андрій Щербак.

- Advertisement -

Comments
Loading...