Business is booming.

Україна хоче віддати Deutsche bahn “Укрзалізницю” в управління на 10 років – Гончарук

282

Влада України хоче віддати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG, з яким вже підписано меморандум про співпрацю, в управління на 10 років АТ “Укрзалізниця”. Про це заявив український прем’єр-міністр Олексій Гончарук, пише Дзеркало тижня.

“Так, ми хочемо віддати німцям на 10 років в управління залізницю”, – сказав Гончарук на “Українському сніданку” в Давосі (Швейцарія).

Раніше повідомлялося, що Україна буде співпрацювати з найбільшим залізничним оператором Німеччини – Deutsche Bahn. Відповідний “Меморандум про взаєморозуміння” 22 січня в Давосі підписало Міністерство інфраструктури. При цьому прем’єр запевнив, що співпраця не передбачає продажу або оренди такого стратегічно важливого державного об’єкта, як “Укрзалізниця”.

- Advertisement -

До цього Кабмін затвердив нову стратегію “Укрзалізниці” на 2019-2023 рр. Так, згідно з новим баченням, буде проведена реорганізація підприємства, мета якої — підготувати “Укрзалізницю” до відкриття ринку залізничних перевезень для приватних перевізників, передбачається оптимізація процесів і витрат, а також перехід на ринкове формування тарифів для перевезення вантажів.

- Advertisement -

Comments
Loading...