Business is booming.

Масові протести фанатів у Греції

295

Фанати ПАОКа масово вийшли в четвер на вулиці Салонік, висловивши таким чином свою позицію стосовно тих подій, що останніми днями відбуваються навколо їх клубу. Тут варто зазначити, що ситуація зараз у грецькій першості склалася доволі цікава. А почалося все з того, що Комітет професійного спорту Греції закликав зняти зі змагань ПАОК та “Ксанті”. Причиною цьому стала підозра на те, що обидва клуби належать російському олігархові Івану Саввіді, що в свою чергу суперечить правилам професійного футболу в країні.

- Advertisement -

Не дивлячись на те, що до дискваліфікації, схоже не дійде (парламент Греції ухвалив юридичну поправку, яка дозволить обом командам зберегти прописку в Суперлізі), з обох клубів, скоріше за все знімуть 5-10 очок. Звичайно, таке покарання ніяк не може влаштувати фанатів ПАОКа, який наразі лідирує у першості, випереджаючи “Олімпіакос” на 1 пункт. Не треба зайвий раз казати, що в Салоніках вбачають у такому рішенні виключно змову.

Зі свого боку, на минулому тижні “Олімпіакос” вимагав призупинити чемпіонат, адже на думку босів команди, змагання сфальсифіковані саме Саввіді й не можуть далі продовжуватися. Справа в тому, що під час нещодавнього виїзного матчу ПАОКа проти “Ламії” не спрацювала система VAR, що не дозволило перевірити правильність взяття воріт клубом із Салонік. Завдяки цьому голу гості одержали мінімальну перемогу (1-0), знов випередивши конкурента у боротьбі за перше місце.

Наскільки вдалося зрозуміти, вчорашня багатотисячна акція (на різних джерелах можна зустріти кількість учасників від 8ми до 15ти тис), має стати початком масштабних протестів, які планують провести фанати ПАОКа у своєму місті. А найближчий захід має відбутися вже цими вихідними.

Джерело: Troublemakers & Ultras Action

- Advertisement -

Comments
Loading...