Business is booming.

На Форумі українських сил самооборони обговорили репресії проти ветеранів з боку минулої та нинішньої влади

1 861

Ініціаторами заходу виступили Українська суспільна ініціатива, Самооборона Києва, СВ «Мужність», Комітет Обласних Штабів УНСО, Сонечко УПА, ГО «Вартові України» та представники ветеранських організацій з 12 областей України. Всього у форумі взяло участь понад 100 учасників. Мета заходу – узгодження позицій та координація дій українських патріотичних сил прямої дії.

Передумовами об’єднання стали загрози українській державі з боку олігархічних сил. В тому числі, репресії щодо військових, добровольців та волонтерів, розпочаті за часів президентства Петра Порошенка та продовжені нинішньою владою.

- Advertisement -

Волонтер та громадський діяч Андрій Бондаренко зазначив, що українські патріоти не сприймають та не визнають політичний вибір між Зеленським та Порошенком. Жодного з них патріоти не можуть визнати лідером нації, оскільки обидва впроваджують виключно олігархічний порядок денний.

Колишній бранець Кремля, Микола Карпюк, підкреслив, що серед присутніх багато тих, кого зазнав репресій за влади Порошенка. Зеленський лише продовжив кампанію, спрямовану проти ветеранів російсько-української війни. Для олігархічної влади патріоти, які готові пожертвувати собою, завжди будуть злочинцями. Тим більше зараз, коли ЄС і ОПЗЖ домовляються про спільні дії. Їхня мета – зміни в Конституцію. Згідно з ними Україна перетвориться на парламентську федеративну республіку. А це – прямий шлях до розколу країни.

Голова спілки «Мужність», Валентин Лихоліт, нагадав про десятки тисяч кримінальних справ проти українських воїнів, які штампувались за часів президентства Порошенка. А близько десяти тисяч хлопців на сьогодні знаходяться за ґратами. При цьому, в багатьох з них по п’ять і більше років не відбулось жодного судового засідання. У влади немає ані обґрунтованих звинувачень, ані доказів.

Учасники заходу визначили, що об’єднання патріотичних сил для захисту прав захисників України – об’єктивна необхідність.

На Форумі однозначно визначено: перед патріотами не стоїть завдання створення політичної партії. Головне завдання – координація українських патріотичних об’єднань.

Під час Форуму створено Координаційний центр, у склад якого увійшли представники всіх організації-учасників УСС. Його функції – напрацювання спільних рішень та координація дій українських патріотів.

- Advertisement -

Comments
Loading...