Business is booming.

В Броварах на повторних виборах УДАР Кличка підтримує мера з кримінальним минулим та прибічника АнтиМайдану

1 206

Стало відомо, що Броварський міський осередок партії Віталія Кличка відкрито агітує за кандидата на посаду мера Броварів Ігоря Сапожка. Це стає зрозумілим з фото інформаційного бюлетеня партії УДАР, які почали публікуватися в соціальних мережах.

Фото з фейсбук Денис Гнатюк.

Також відомий блогер та громадський діяч Юрій Гончаренко прокоментував це наступним чином:

- Advertisement -

В мене поки що є два варіанти:
1. Кличко не знає хто такий Сапожко і його використали втемну. Наприклад, після цієї історії з нападом на будинок Сапога.
2. Кличко не тільки не знає хто такий Сапожко, але і не знає, що він за нього агітує. Подібні махінації на місцевому рівні, коли осередки партій “лягають” під місцевих князьків, в Україні дуже поширені.

Тому, в першу чергу для Віталія та нормальних “ударівців” я маю розказати все про Сапожка, тим більше що в 2014 вони були по різні сторони барикад: Кличко був на Майдані і за Майдан, УДАР в Броварах – лідером спротиву Януковичу, а Сапожко – мером-регіоналом і організовував тітушок для Антимайдану.

– пише він в себе на сторінці фейсбук.

“Поштар” раніше писав про постать Ігоря Сапожка. Зокрема, і про його кримінальне минуле. Наведемо цю інформацію ще раз.

“Як і в багатьох інших містах України, в Броварах революція 2013-2014 рр. не призвела до очищення влади від представників режиму Януковича. Вони перечекали, перефарбувалися – і починають повертати собі колишні керівні місця. У випадку Броварів – вони і не втрачали цих позицій. Мер міста Ігор Сапожко – сумно відома та одіозна особа, в 90-і був членом кримінального угрупування, був в офіційному розшуку за співучасть у вбивстві (див. фото).

Після – став регіоналом, наближеним одночасно як до колишнього прем’єра Азарова – так і до російського прем’єра Медвєдєва. Здавалося – в сучасній, постреволюційній та воюючій з Росією Україні в нього немає жодних шансів? Але, як показали місцеві вибори 2015 року, це не так.”

Більше про минуле Ігоря Сапожка можна прочитати за цим посиланням.

Також наведемо ще одну цитату Юрій Гончаренка:

Після поразки Януковича він (Ігор Сапожко, прим. редакції) швиденько вийшов з Партії Регіонів та на певний час зник. Але як тільки зрозумів, що ніхто з ним нічого робити не планує і нова влада масово толерує колишніх “міцних господарників” – повернувся в активне політичне життя. І тепер в нього новий спонсор – родич колишнього російського прем’єра/президента Медведева Віктор Поліщук. Він же – власник мережі Ельдорадо та багатьох інших бізнесів.

Власне, гроші Поліщука плюс кримінал і адмінресурс Сапожка забезпечили йому перемогу в 2015 на виборах мера, а коаліцію він створив вже купуючи фракції оптом і в роздріб. Те ж саме відбувається і зараз, тільки тепер до цієї коаліції додається і колись головна опозиційна партія в місті – УДАР.

Я не слідкував за політичною долею УДАРу після 2015, але так розумію що після призупинення цього партійного проекту заради об’єднання з БПП печатка осередку опинилася в когось, хто в 2020 вирішив трошки заробити.

Але тут історія така, що це має прямий конфлікт з інтересами центрального керівництва та самого Віталія Кличка. Я не вірю, що у нього немає кому оцінити репутаційні втрати і дати по руках тим, хто вирішив підзаробити на бренді мера Києва, що зараз стрімко зростає.

- Advertisement -

Comments
Loading...