Business is booming.

Німецька компанія, яка відмовилася від проєкту Північний потік 2, спочатку забезпечила РФ необхідним обладнанням

428

Комапнія Bilfinger, яка була першою німецькою компанією, котра відмовилася від будівництва Північного потоку 2, фактично майже повністю виконала свої зобов’язання щодо цього проєкту рік тому

Німецька інженерна компанія Bilfinger відповідала за постачання систем автоматизації, а також обладнання для управління та контролю газопроводу. Контракт на суму 15 мільйонів євро був підписаний у 2017 році. Невідомо, чи це єдине завдання, яке компанія виконала за проєктом Північний потік 2, передає Польське радіо.

За інформацією німецької газети «Bild», компанія вийшла з проєкту в кінці грудня через ризик американських санкцій. Однак, як виявляється, у 2020 році компанія практично виконала своє завдання, забезпечивши росіян необхідним обладнанням.

- Advertisement -

Згідно з митною документацією, доступною на Importgenius, 17 березня 2020 року компанія Bilfinger Greylogix надала петербурзькому відділенню Nord Stream 2 AG обладнання для будівництва компресорних станцій, систем управління та автоматизації газопроводу Північний потік 2. Набори включали, серед іншого, клапани, обчислювальні системи, насоси тощо.

Німецька компанія також повинна встановити обладнання, яке постачала, але можлива відсутність участі виробника вже не є основною проблемою. Ґазпром автоматизація, який відповідає в структурах усього концерну за процес управління та контролю систем, може самостійно встановити обладнання для газопроводу Північний потік 2. 

Окрім Bilfinger, свою продукцію постачали також італійські компанії. PetrolValves, що в основному займається виробництвом засувок та гідравлічних систем для нафтової та газової промисловості, та Allied International, що виробляє труби, прокладки, фланці та інші металеві вироби, які використовуються в нафтохімічній промисловості.

Серед компаній є також британська компанія Peerless Europe Limited, яка виробляє фільтри та промислові демпферні системи. Кульові крани були надані німецькою RMA, що базується в Кілі.

- Advertisement -

Comments
Loading...