Business is booming.

Німеччина призупинила використання вакцини AstraZeneca

206

Німеччина тимчасово зупинила використання вакцини від коронавірусу, розробленої Університетом Оксфорду та компанією AstraZeneca.

Про це заявило міністерство охорони здоров’я країни, пише “Європейська правда” з посиланням на Spiegel.

Федеральне міністерство охорони здоров’я оголосило, що тимчасово зупиняє використання вакцини AstraZeneca за рекомендацією Інституту Пауля Ерліха (PEI).

- Advertisement -

Експерти Інституту дійшли висновку, що у зв’язку з повідомленнями про розвиток тромбів у деяких людей після вакцинації необхідні додаткові дослідження.

Нагадаємо, перед цим вже низка європейських країн призупинили вакцинацію препаратом AstraZeneca після утворення тромбів у деяких щеплених пацієнтів у Данії. На цей час не доведено, що ці випадки пов’язані з вакцинацією.  

Європейське агентство з лікарських засобів заявило, що вакцину AstraZeneca проти коронавірусу можна продовжувати використовувати і під час розслідування, та що кількість випадків тромбоемболічних ситуацій серед вакцинованих людей – не більша, ніж серед населення загалом.

Міністр охорони здоров’я Німеччини спершу заявляв, що країна не планує призупиняти використання вакцини на час розслідування.

- Advertisement -

Comments
Loading...